15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei concurenţi pe loc la liceele vocaţionale craiovene

Trei concurenţi pe loc la liceele vocaţionale craiovene

Concurenţă mare la liceele craiovene pe filieră vocaţională, în special la secţiile de limbi moderne şi la profilul pedagogic.
Pe cele 336 de locuri disponibile la limbi moderne, s-au înscris 1.144 de concurenţi: 602 la limba engleză, 242 la limba franceză, 108 la limba germană şi 192 la spaniolă. Proba eliminatorie la limba engleză a fost susţinută ieri, urmând ca astăzi să aibă loc proba la limba franceză, iar pe 18 iunie, verificarea cunoştinţelor la limba germană şi spaniolă. Şi la noua specializare, profilul pedagogic-educatoare, învăţători (pentru funcţia didactică de educatoare-n.r.) din cadrul Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova, pe cele 56 de locuri scoase la concurs s-au înscris 213 candidaţi. „Mâine (astăzi-n.r.) va se va desfăşura proba de aptitudini la limba franceză, urmând ca pe 18 iunie să aibă loc examenul la limba germană şi spaniolă. În zilele de 18 şi 19 iunie se vor primi înscrierile pentru locurile speciale rezervate elevilor de etnie romă, iar pe 20 iunie se va face repartizarea acestora“, a precizat Laura Mărunţelu, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Între 18 şi 26 iunie, elevii doljeni vor completa fişele de înscriere către centrele zonale, 29 iulie fiind termenul-limită de raportare a situaţiei la ISJ.
În judeţul Dolj avem 6.963 de elevi, absolvenţi ai clasei a VIII-a, care îşi vor exprima anul acesta opţiunile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Pe 3 iulie va fi efectuată prima repartizare computerizată a candidaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU