17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci directori, cercetaţi penal

Cinci directori, cercetaţi penal

Cinci foşti directori ai Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţiune sancţionată de art. 248 din Codul Penal cu până la cinci ani de închisoare.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus începerea urmăririi penale în acest dosar la sfârşitul lunii trecute, cauza aflându-se în prezent în cercetări la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Prim-procurorul adjunct al Parchetului craiovean, magistrat Mariana Voinea, a refuzat ieri – la solicitarea GdS – să divulge identitatea celor cinci urmăriţi penal din acest dosar, pretextând că nu doreşte să încalce prezumţia de nevinovăţie a învinuiţilor, însă a recunoscut că este vorba despre cei cinci foşti directori ai spitalului amintit. Prin urmare, ar trebui să fie vorba despre managerul Valentina Ionescu, directorul medical Ileana Băzăvan, directorul de îngrijiri medicale Luminiţa Poenaru, directorul financiar-contabil Ileana Constanţa Savu Drăgnei şi directorul administrativ Victoria Paliu.
Gazeta de Sud a prezentat în mai multe rânduri situaţia de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, unde poliţiştii bănuiesc că s-ar fi săvârşit mai multe fraude şi deturnări de fonduri. Oamenii legii anchetează, printre altele, amenajarea Secţiei de terapie intensivă a spitalului, dar şi reabilitarea unor saloane ale Secţiei de pediatrie, lucrări pentru care s-au plătit sume enorme firmei Tifco. Alt aspect care urmează să fie lămurit de ancheta poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor îl reprezintă achiziţiile de medicamente scumpe, dar nu neapărat necesare, decise de alte persoane decât şefii de secţii.  Conducerea spitalului va trebui să dea cu subsemnatul şi în legătură cu perceperea unei taxe de 500 de lei la înscrierea la concursul pentru angajarea de asistente medicale, organizat în noiembrie 2008. Nu în ultimul rând, poliţiştii vor să afle cum de anumite persoane figurează că au primit tichete de masă de la spital, dar, de fapt, n-au văzut niciodată aceste bonuri, însă ele ar fi fost, chipurile, utilizate în magazinul unei persoane cu funcţie de conducere la aceeaşi unitate sanitară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII