10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu consideră că România va intra în recesiune economică

Traian Băsescu consideră că România va intra în recesiune economică

Preşedintele Traian Băsescu a participat în această dimineaţă la şedinţa de Guvern, unde s-au adoptat câteva proiecte de hotărâre privind: aprobarea normelor de implementare a Programului "Prima casă"; modificarea unor acte normative privind taxele şi tarifele cu caracter nefiscal; formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului.
Preşedintele a declarat că optimismul BNR nu are acoperire, câtă vreme va fi scădere a PIB şi în T2, ceea ce înseamnă intrarea în recesiune a României. Traian Băsescu a mai arătat că în aceste condiţii este nevoie ca Guvernul să asigure plata salariilor.
Deja produsul intern brut a scăzut cu 6,4% în primul trimestru şi se pare că tendinţa de scădere continuă în trimestrul doi, contrar previziunilor Băncii Naţionale, care susţinea în luna aprilie că România traversează o recesiune în formă de "V", iar punctul minim al acesteia a fost atins în primul trimestru.  "Abia în trimestrul 3 sau 4 poate reuşim să stăpânim deprecierea economiei", a spus Băsescu.
În ceea ce priveşte Programul "Prima Casă" preşedintele este de părere că dobânzile la împrumuturile bancare ar trebui să se situeze în jurul valorii de 5% pentru creditele în euro. El a încurajat băncile să se implice în acest program, având în vedere şi faptul că statul îşi asumă toate riscurile, garantând creditele de până la 60.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII