14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbsenţii de la şedinţele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă vor fi demişi

Absenţii de la şedinţele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă vor fi demişi

Premierul Emil Boc a declarat astăzi dimineaţă că membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care nu participă la şedinţe vor fi demişi. "Nu există niciun fel de justificare de a nu fi prezent la o reuniune excepţională a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, exceptând situaţiile când tu eşti trimis să rezolvi o situaţie de urgenţă. De aceea, am dispus măsurile necesare, cei care lipsesc vor fi imediat înlocuiţi şi demişi şi puşi oameni care să asigure continuitatea funcţionării statului, inclusiv într-o asemenea situaţie. Indiferent unde eşti te urci în maşină, în avion şi vii la Comitet. Nu accept conducerea prin persoane interpuse", a spus premierul Emil Boc.

Vicepremierul Dan Nica, Ministru al Administraţiei şi Internelor, a convocat, pentru această dimineaţă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a verifica modul în care instituţiile, membre ale comitetului, au îndeplinit măsurile prevăzute în caz de pandemie.

Ministrul Dan Nica a susţinut că momentul declanşării oficiale a pandemiei nu a luat prin surprindere autorităţile. "Fiecare instituţie încă de acum o lună de zile a avut obligaţia de a pregăti măsurile necesare, care înseamnă şi măsurile care trebuie luate pentru asigurarea funcţionării instituţiilor vitale ale statului român în situaţie de pandemie, măsurile pe care le luăm pentru ca vaccinarea să se poată efectua, care sunt etapele acestui proces de vaccinare, persoanele vulnerabile şi toate aceste lucruri au făcut ca astăzi să putem avea o capacitate de acţiune la nivelul optim a tuturor instituţiilor statului", a declarat Dan Nica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS