14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Captură de grâu fără documente

Dolj: Captură de grâu fără documente

În baza unor informaţii deţinute la nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor, poliţişti din cadrul acestei subunităţi au depistat astăzi, în cartierul Brazda lui Novac din Craiova, două autotiruri încărcate cu grâu. Fiindu-le solicitate documente de provenienţă pentru cantităţile pe care le transportau, cei doi conducători auto au prezentat două avize de însoţire a mărfii şi au declarat că grâul aparţine unei societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti, al cărei administrator este M. CRISTIAN, 38 de ani, din Bucureşti.
           Cu ocazia audierii acesta a declarat că întreaga cantitate de grâu a fost achiziţionată de la producători particulari de pe raza mai multor comune din judeţul Dolj, fără însă a putea prezenta borderouri de achiziţie întocmite cu această ocazie. În aceste condiţii s-au efectuat verificări pe raza comunelor respective, fiind identificate mai multe persoane care au vândut diverse cantităţi de grâu către reprezentanţii societăţii din Bucureşti, fără a se întocmi borderouri de achiziţie ori alte documente prin care să poată fi justificată legal provenienţa mărfurilor.
          "Întrucât reprezentanţii societăţii comerciale din Bucureşti nu au putut prezenta documente din care să  rezulte provenienţa cantităţilor de grâu transportate cu cele două autotiruri, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale împotriva lui M. CRISTIAN conform Legii 12/1990 Republicată, şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 77.760 Kg grâu", se menţionează într-un comunicat din această seară al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII