11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal, Liga I, etapa 34 - Universitatea Craiova-FC Vaslui 0-1

Fotbal, Liga I, etapa 34 – Universitatea Craiova-FC Vaslui 0-1

FC Vaslui a învins în această seară, în deplasare, pe Universitatea Craiova, scor 1-0, şi s-a calificat astfel în Liga Europa în detrimentul grupării din Bănie, informează Agenţia NewsIn.

UNIVERSITATEA CRAIOVA – FC VASLUI 0-1 (Wesley 11)

Universitatea Craiova: Bornescu – Dănănae, Găman, Stoica, Şoavă – Dilevski (Gângioveanu 68) , Prepeliţă, Rose (N'Jock 80) – Wobay, Fl. Costea, M. Costea (55 Baird). Antrenor: Ionel Gane.

FC Vaslui: Kuciak – Buhuş, Farcaş, Zubar, Hugo Luz – Ljubinkovic, Ghencev, Pavlovic – Wesley, Burdujan (Bălace 80), Temwanjera (Kirovski 54). Antrenor: Cristi Dulca.

Cartonaşe galbene: Dănănae 40, Şoavă 70 / Pavlovic 53, Farcaş 69, Wesley 69, Ljubinkovic 70, Kuciak 75

Arbitri: Andrea De Marco – Massimo Biasutto, Alessandro Lion (toţi din Italia)

Stadion: Ion Oblemenco; Spectatori: 25.000

Cum s-a marcat golul:

0-1, min. 11: Burdujan a driblat un fundaş advers la mijlocul terenului, a înaintat pe partea dreaptă cu mingea la picior, l-a evitat pe Dănănae şi a centrat în careul de 6 metri, de unde Wesley a marcat cu o lovitură de cap bine plasată, în stânga lui Bornescu.

În minutul 15, Mihai Costea a ratat ocazia egalării după ce reluat peste poartă o centrare foarte bună de la Dănănae.

Minutul 19 a consemnat şutul excelent al lui Dorel Stoica din lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, dar Kuciak a avut o intervenţie de senzaţie şi a scos de mingea de sub vinclu.  

În minutul 22, arbitrul italian Andrea De Marco a acordat o pauză de hidratare celor două echipe, la ora meciului temperatura fiind de aproximativ 35 de grade celsius.

Wesley a ratat ocazia de a-şi trece în cont dubla, atunci când, în minutul 54, a săltat mingea peste Bornescu, dar a şutat slab, dându-i astfel ocazia lui Dorel Stoica să respingă din apropierea liniei porţii.

Reuşita din minutul 11 reprezintă cel de-al 7-lea gol pe care Wesley l-a marcat de când s-a tranferat la FC Vaslui.

Cele două echipe s-au întâlnit de 5 ori în Liga I, Universitatea Craiova câştigând o dată, la fel ca şi FC Vaslui, restul partidelor încheindu-se la egalitate.

La partidă a fost prezent şi fostul tehnician al Universităţii Craiova, Nicolo Napoli, care a urmărit meciul de la tribuna oficială, acolo unde a fost aplaudat de suporteri în momentul venirii sale.

FC Vaslui s-a calificat în Liga Europa în detrimentul Universităţii Craiova, grupare care nu a mai participat în cupele europene din ediţia 2000-2001 a Cupei UEFA (actuala Liga Europa), atunci când gruparea din Bănie era eliminată de Pobeda Prilep după 1-1 în tur şi 1-0 în retur.

Punctajul şi clasarea obţinute de Universitatea Craiova în stagiunea 2008-2009 sunt cele mai bune pe care alb-albaştrii le-au obţinut de când au revenit în primul eşalon (56 de puncte şi locul 7). Astfel, după ce a retrogradat în sezonul 2004-2005, gruparea din Bănie a obţinut 48 de puncte şi o clasare pe locul 9 (sezonul 2006-2007) şi 43 de puncte din nou locul 9 (ediţia 2007-2008).

Florin Costea a devenit golgheterul Ligii I, alături de Gigel Bucur, ambii cu câte 17 goluri, performanţă pe care nu o mai reuşise niciun alt jucător al Universităţii Craiova din sezonul 1994-1995, atunci când Gică Craioveanu câştiga acest titlu, după ce reuşise acelaşi lucru şi în ediţia 1993-1994.

Înfrângerea suferită în faţa grupării FC Vaslui este cea de-a 8-a pe care Universitatea Craiova a înregistrat-o în actuala stagiune de campionat. În urma acestui rezultat, gruparea din Bănie a coborât de pe locul 5 pe 7, şi a rămas cu 56 de puncte.

Succesul de pe terenul Universităţii Craiova este cel de-al 17-lea pe care FC Vaslui l-a bifat în ediţia 2008-2009 a Ligii I. În urma acestui rezultat, FC Vaslui a acumulat 57 de puncte şi a urcat de pe locul 8 pe locul 5, calificându-se astfel în Liga Europa.

La finalul partidei, suporterii de la Tribuna I au început să rupă scaunele şi să le arunce înspre jucătorii Universităţii Craiova, după care au scandat numele fostului tehnician, Nicolo Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII