21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Lituania-România 0-1, în meciul de debut al selecţionerului Răzvan Lucescu

Fotbal: Lituania-România 0-1, în meciul de debut al selecţionerului Răzvan Lucescu

Echipa naţională a României s-a impus sâmbătă, scor 1-0, în deplasare, în faţa Lituaniei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010, la meciul de debut al selecţionerului Răzvan Lucescu, informează NewsIn.

LITUANIA – ROMÂNIA 0-1 (Marica 38)

Lituania: Karcemarskas – Semberas, Skerla, M. Zaliukas, Klimavicius (Luskys 83) – Pilibaitis (Dedura 81), Sernas – Stankevicius, Kalonas (Mikouliunas 64), Cesnauskis – Danilevicius. Selecţioner: Jose Couceiro.

România: D. Coman – Săpunaru, Rădoi, Chivu, Raţ – Mara (Roman 72), Ghioane (C. Lazăr 89), Apostol, Cr. Tănase – Dănciulescu, Marica (M. Niculae 83). Selecţioner: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Pilibaitis 13, Cesnauskis 45, Klimavicius 54 / Dănciulescu 42, Apostol 79

Arbitri: Jonas Eriksson – Magnus Sjoblom, Mathias Klasenius (toţi din Suedia)

Stadion: Marijampole (Lituania); Spectatori: 4.000

Cum s-a marcat golul:

0-1, min. 38: Mara a recuperat o minge şi a pasat pentru Marica, care a deschis scorul printr-un şut de la aproximativ 20 de metri, în stânga lui Karcemarskas.

În minutul 13, mijlocaşul Iulian Apostol şi-a spart capul în urma unui duel cu Linas Pilibaitis, însă a continuat jocul după ce a fost pansat de medicii naţionalei.

Ciprian Marica a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize în minutul 28, atunci când a şutat în bară din interiorul careului, în urma unui contraatac al tricolorilor.

Reprezentativa tricoloră a fost încurajată de aproximativ 150 de fani la Marijampole. La începutul părţii secunde, câţiva dintre ei au aprins mai multe torţe, însă nu au fost opriţi de forţele de ordine.

Selecţionerul Răzvan Lucescu a început meciul cu şapte jucători noi faţă de partida cu Austria, de la 1 aprilie, atunci când pe bancă se afla Victor Piţurcă. Atunci, România a început cu următorul 11: Lobonţ – Contra, Tamaş, Goian, Raţ – Cociş, Rădoi, Cr. Tănase – Nicoliţă, Marica, Bucur.

Mijlocaşul Unirii Urziceni, Iulian Apostol (28 de ani), a debutat cu ocazia acestui meci în echipa naţională, la fel ca şi Mihai Roman (24 de ani) de la FC Braşov.

Fotbalistul lui CFR Cluj, Bogdan Mara, a revenit în echipa naţională după opt ani de pauză, bifând a opta selecţie, în timp ce Ionel Dănciulescu a evoluat din nou după cinci ani, iar Tiberiu Ghioane, după patru. De asemenea, Dănuţ Coman nu mai evoluase la prima reprezentativă de la 12 septembrie 2007, de la amicalul cu Germania, scor 1-3.

Atacantul Ciprian Marica a marcat al 12-lea său gol pentru echipa naţională în cele 31 de meciuri disputate, după ce în acest an mai reuşise să înscrie în jocurile cu Croaţia şi Serbia.

Echipa naţională a obţinut a 10-a victoria în faţa Lituaniei din cele 11 meciuri directe disputate în istorie, începând cu anul 1931. Singurul succes al ex-sovieticilor a fost înregistrat anul trecut, la Cluj, scor 3-0, în primul meci din cadrul preliminariilor CM 2010.

În urma acestui rezultat, România a acumulat 7 puncte după 6 meciuri disputate în cadrul Grupei a 7-a a preliminariilor CM 2010, după ce a mai învins Feroe şi a remizat cu Franţa. Tot sâmbătă se mai dispută partida Serbia-Austria. Clasament: 1. Serbia 12p (5 meciuri), 2. Franţa 10p (5m), 3. Lituania 9p (6m), 4. Austria 7p (5m), 5. România 7p (6m), 6. Feroe 1p (4m).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII