10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElectroputere vinde active de 50 de milioane de euro

Electroputere vinde active de 50 de milioane de euro

Societatea vrea să vândă activele neperformante pentru a face rost de bani să plătească datoriile către bugetul de stat. Din august, 500 de salariaţi vor pleca acasă cu salarii compensatorii.

Electroputere Craiova va scoate la vânzare active neperformante în valoare de 40-50 de milioane de euro, pentru plata datoriilor societăţii către bugetul de stat, a declarat joi Adrian Dumitriu, directorul general al societăţii.
„Avem un plan în care ideea principală este vinderea activelor neperformante pentru plata datoriilor către bugetul de stat. Vrem să obţinem măcar 40-50 de milioane de euro, având în vedere că nu prea mai există bani pe piaţă în actualele condiţii de criză. Nu avem ce face cu activele neperformante. Nu există nici un fel de interdicţie de a le vinde în contractul de privatizare“, a precizat Dumitriu. Preşedintele AVAS, Mircea Ursache, declara recent la Craiova că ar fi de acord cu vânzarea activelor neperformante în actualele condiţii de criză. Societatea craioveană are datorii către bugetul de stat de 49,3 milioane de euro, la care se adaugă alte trei milioane de euro către bugetul local. Primăria Craiova are deja sub sechestru în contul datoriilor stadionul de fotbal al fostei echipe Electroputere Craiova, pe care vrea să-l valorifice contra unei sume de patru milioane de euro. Surse din primărie susţin că există deja doi posibili ofertanţi, dar nu este nimic concret până acum. Electroputere Craiova a încheiat 2008 cu o pierdere de circa 98 de milioane de lei (23,4 milioane de euro), iar pe 2009 a estimat, prin proiectul de buget, vânzări nete de 93,2 milioane de euro şi un profit brut de 3,8 milioane de euro. Pe de altă parte, societatea va disponibiliza în a doua parte a acestui an până la 500 de angajaţi, cu salarii compensatorii, cifră convenită cu sindicatul. „Din august se vor face probabil disponibilizările, pentru că patronatul trebuie să ne notifice cu 60 de zile înainte, iar până acum nu am primit nimic“, a spus liderul sindical Aurel Bojenoiu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII