21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate70 kmh între Craiova şi Filiaşi

70 kmh între Craiova şi Filiaşi

Şoferii pot circula de vineri, 5 iunie, cu viteză mai mare între Craiova şi Filiaşi. Pe drumul european (DE) 70, respectiv drumul naţional (DN) 6 – tronsonul dintre Craiova şi Filiaşi -, limita de viteză a crescut în localităţi de la 50 km/h la 70 km/h, respectiv de la 40 km/h la 50 km/h, în zona trecerilor pentru pietoni, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
Demersul în acest sens a fost iniţiat de Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Dolj care, în luna februarie 2009, a solicitat Secţiei de Drumuri Naţionale Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România o reevaluare a limitărilor de viteză care fuseseră instituite pe respectivul sector de drum, ţinând cont de caracteristicile şi configuraţia acestuia, dinamica accidentelor de circulaţie şi proiectul de reabilitare. „În luarea deciziei referitoare la instituirea actualelor limitări de viteză s-a ţinut cont atât de reabilitarea şi creşterea valorilor de trafic de pe DN 6 – DE 70 – tronsonul Craiova-Filiaşi, cât şi de asigurarea unor fluenţe corespunzătoare traficului rutier“, se menţionează într-un comunicat al IPJ Dolj.
Creşterea limitelor de viteză pe acest sector de drum vine la doar câteva zile după ce Gazeta de Sud a publicat articolul „Călătorie prin Iad“, în care descria şi cât de greu se circulă între Craiova şi Filiaşi din cauza limitărilor de viteză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII