12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoveşti, muzică şi dans de 1 Iunie

Poveşti, muzică şi dans de 1 Iunie

Personajele de poveste sau de desen animat, clovnii, Magicianul şi ale sale poveşti, micuţii artişti ai grădiniţelor şi şcolilor doljene au întreţinut atmosfera la Festivalul Copiilor în aer liber.
Ca o avanpremieră la marea zi de distracţie, 1 Iunie, duminică după-amiază, micuţii din Craiova au avut întâlnire cu Magicianul Marian Râlea şi ale lui poveşti fascinante. Micile istorisiri despre Arca lui Noe, povestea unei păsări triste ajutată de copii să zboare din nou sau jocul de-a prinţii şi Cenuşăresele au făcut deliciul celor mici. Au lăsat timiditatea deoparte şi au intrat în rolul personajelor de poveste la braţ cu Magicianul. Le-au fost alături şi clovnii, care au împărţit cadouri, răsplătind astfel talentul celor mai curajoşi prichindei. Şi pentru că buna dispoziţie a fost ingredientul principal al petrecerii, cei mici au coborât cu greu de pe scenă, nu înainte de a explica asistenţei că a fi copil „E un lucru serios/Nimic pe lume nu-i mai frumos/Nici un minut nu stai pe loc…/Poţi să zâmbeşti şi ai noroc,/Să fii copil, viaţa-i un joc“.
Convinşi fiind că îi iau în serios cei mari, prichindeii au urcat pe scena din Piaţa „Mihai Viteazul“ şi ieri, 1 Iunie, pentru a-şi demonstra talentul. Copiii din grădiniţele şi şcolile doljene s-au prins în hore, sârbe, au dansat tărăşelul, au recitat şi cântat. Nici cei mai mici participanţi nu s-au lăsat mai prejos, arătând că se pot mişca armonios în paşi de vals vienez sau bătând sârba pe loc. Li s-au alăturat personaje de poveste sau de desen animat, printre ei Donald, Jerry, lupul, prinţi şi prinţese. Şi când au obosit, nimeni nu s-au sfiit să se aşeze pe o bancă la o discuţie asemenea lupului şi ciorii, care au devenit pentru câteva clipe prieteni la un pahar de vorbă. Şi chiar dacă mai cădea câte o picătură, stricând vreo coafură îndrăzneaţă a unei micuţe prinţese sau a vreunui prinţ, nimeni nu s-a desprins de scena improvizată din Piaţa „Mihai Viteazul“. Petrecerea s-a derulat pe parcursul întregii zile. Alţi protagonişti ai altor piese s-au perindat pe scenă, aşa că Moş Ene a fost alungat, că doar o dată pe an e 1 Iunie şi Festivalul Copiilor în aer liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS