19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Concurs de protecţie civilă cu tema "Cu viaţa mea, apăr viaţa"

Mehedinţi: Concurs de protecţie civilă cu tema „Cu viaţa mea, apăr viaţa”

Mâine, începând cu orele 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar organiza, etapa judeţeană a concursului  de protecţie civilă ”Cu viaţa mea, apăr viaţa”.  
Acţiunea se va desfăşura pe Stadionul Anghelescu (1 Mai), şi va avea 2 probe: teoretică şi practică. Proba teoretică are ca scop verificarea cunoştinţelor acumulate de către elevi prin parcurgerea tematicii specifice, prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, participanţii urmând să rezolve un chestionar cu 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile.
Concursul pe teme de protecţie civilă, este o metodă modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu, şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către elevi şi cadrele didactice din şcoli, pentru a le crea deprinderea să acţioneze în echipă, în situaţii de urgenţă. Pentru a fi desemnaţi câştigători, concurenţii trebuie să demonstreze că ştiu să acorde primul ajutor în caz de dezastre, să folosească mijloacele de protecţie individuală, să cunoască măsurile de protecţie şi comportament adecvate factorilor de risc, generatori de situaţii de urgenţă. Echipele clasate pe primele trei locuri, vor fi premiate cu diplome şi premii în bani.
Tot mâine, la orele 11.00, pe amplasamentul operatorului economic ROMAG PROD, se va desfăşura exerciţiul, cu tema: „Acţiunea personalului de intervenţie din cadrul sucursalei ROMAG PROD şi asigurarea măsurilor de protecţie a personalului în cazul producerii unui accident chimic industrial”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS