18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.500 de persoane, izolate de alunecarea de teren

2.500 de persoane, izolate de alunecarea de teren

Alunecarea de teren de pe Drumul Naţional 57 dă bătăi de cap autorităţilor din judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin.
Alunecarea de teren s-a produs la kilometrul 35+500 de pe DN 57, între localităţile Dubova şi Şviniţa, unde au avut loc şi căderi de pietre de pe versanţi, iar circulaţia rutieră este blocată complet de patru zile, între Orşova şi Moldova Nouă. Autorităţile locale spun că o alunecare de teren de asemenea amploare nu s-a mai produs pe DN 57 de peste 20 de ani.
De mai bine de patru zile, aproximativ 2.500 de persoane din localităţile Eibenthal, Baia Nouă şi Şviniţa au rămas izolate, iar pentru a merge la serviciu, la Drobeta Turnu Severin, oamenii trec dealul pe jos, după care sunt preluaţi de maşini şi transportaţi până la locurile de muncă.
Zeci de persoane din Şviniţa, care muncesc la Drobeta Turnu Severin, au cerut ca, în cazul în care drumul nu va fi degajat nici în următoarele două zile, să le fie pusă la dispoziţie o şalupă care să îi transporte pe Dunăre.
Muncitorii încearcă să deblocheze drumul, însă alunecările de teren continuă, aducând cantităţi mari de pietriş şi stânci.
Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, le-a cerut oamenilor să lucreze la capacitate maximă şi să prelungească programul, chiar şi noaptea dacă este nevoie.
„Vreau să se acţioneze zi-lumină. După lăsarea întunericului, dacă există riscul de alte alunecări, să fie întrerupt lucrul. Am luat legătura şi cu autorităţile din Caraş-Severin, astfel încât, dacă este nevoie de intervenţia ambulanţei sau a pompierilor în localităţile izolate, cazurile să fie preluate de ambulanţa sau pompierii de la Moldova Nouă“, a precizat prefectul Ion Mîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU