19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasă pentru orfanul de la Rusăneşti

Casă pentru orfanul de la Rusăneşti

Doi soţi din Craiova s-au oferit să aibă grijă pe băieţelul de cinci ani, din comuna Rusăneşti, rămas orfan după ce tatăl gelos i-a omorât mama şi apoi s-a sinucis. Familia Neguţ a sunat zilele trecute în redacţia Gazetei de Olt pentru a se interesa cui trebuie să se adreseze pentru a-l lua în plasament pe copil. „Am văzut materialul din ziarul dumneavoastră şi am fost şocată când am citit că bunicii copilului refuză să aibă grijă de el. Nu înţeleg ce fel de bunici sunt şi ce suflet au. Este un copil nevinovat. Eu şi soţul meu am decis să îl luăm în plasament. Noi avem grijă şi de o nepoţică şi ar creşte împreună", a spus Constanţa Neguţ, din Craiova.

Daniel a rămas singur pe lume, după ce, în urmă cu o săptămână, tatăl său, Marius Rezeanu, de 29 de ani, i-a omorât mama, pe Magda Cătălina Dan, de 24 de ani. Crima s-a petrecut la Rusăneşti, în casa bunicii femeii, chiar sub ochii micuţului. Într-o criză de gelozie, bărbatul aproape că a decapitat-o pe femeia cu care trăia în concubinaj de mai bine de şapte ani.

Copilul a fost respins de bunici, iar reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt împreună cu cei de la Primăria Rusăneşti au deschis o anchetă pentru a stabili în grija cui va rămâne minorul. Între timp, părinţii lui Marius Rezeanu s-au răzgândit, iar acum doresc ca băiatul să rămână în grija lor, a declarat edilul din Rusăneşti, Alexandru Chirea. Ancheta continuă, iar în prezent, băiatul este consiliat de un psiholog din cadrul DGASPC Olt pentru a trece mai uşor peste trauma suferită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS