16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Mehedinţi: Festivalul „Oale şi Sarmale” la a opta ediţie

Mehedinţi: Festivalul „Oale şi Sarmale” la a opta ediţie

În fiecare an la începutul lunii mai, localnicii din comuna mehedinţeană Şişeşti îşi etalează priceperea în ale olăritului.
Festivalul interjudeţean de ceramică oltenească „Oale şi sarmale”, aflat la cea de-a opta ediţie, care se va desfăşura duminică, adună laolaltă meşteri olari din  Horezu, Drăgăşani şi evident Şişeşti. Pe lângă  olărit, un alt eveniment aşteptat cu nerăbdare şi mai ales cu multă poftă de cei prezenţi este concursul sarmalelor pregătite cu multă migală de gospodinele din comună.
Alături de sarmalele aburinde gătite în oale de lut gospodinele îşi vor mai îmbia oaspeţii cu tradiţionalul mălai făcut în ţăst.
Sutele de oameni veniţi la festival pentru a admira vasele de ceramică şi a degusta renumitele sarmale se pot delecta cu un frumos program artistic.
Programul cuprinde recitaluri ale celor mai îndrăgiţi artişti din Mehedinţi acompaniaţi de Ansamblul Folcloric Danubius şi interpreţi din Serbia.
O noutate a acestui festival este focul de artificii care va încheia într-un mod inedit spectacolul. Organizatorii îndrăgitului festival îşi aşteaptă oaspeţii duminică, începând cu ora 11.00, pe baza sportivă comunală pentru petrecerea câmpenească care promovează valorile tradiţionale.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS