30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoxerul Ionuţ Gheorghe, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Boxerul Ionuţ Gheorghe, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Boxerul constănţean Ionuţ Gheorghe, medaliat cu bronz la Olimpiada din Atena din 2004, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, de către Judecătoria Constanţa, pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier pe care l-a produs în anul 2006 şi care s-a soldat cu doi morţi.
Boxerul a fost condamnat şi la plata sumei de 100.000 de euro, ca daune morale, celui care a supravieţuit accidentului şi trebuie să plătească şi către asigurator suma de 21.000 de lei.
Sentinţa dată de Judecătoria Constanţa miercuri poate fi atacată cu recurs.
Ionuţ Gheorghe a fost implicat, în anul 2006, într-un accident de circulaţie în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi o fetiţă de 13 ani. Accidentul s-a produs în data de 15 octombrie în localitatea Ovidiu. Gheorghe a pierdut controlul maşinii personale şi a lovit în plin un autoturism Dacia în care se aflau trei membri ai unei familii. Martorii au declarat că autoturismul pe care îl conducea boxerul circula cu viteză mare.
În urma coliziunii, Daniela Gheorghe şi fiica sa Oana şi-au pierdut viaţa. Nicolae Gheorghe, tatăl, a fost singurul care a scăpat cu viaţă. După mai bine de doi ani şi jumătate, judecătorii au ajuns la concluzia că pugilistul este vinovat. Singurul argument adus de Gheorghe în favoarea sa a fost expertiza tehnică a maşinii, care însă nu a dovedit nici o defecţiune.
Ionuţ Gheorghe a reuşit în cariera sa să cucerească două medalii importante. Este vorba despre bronzul de la olimpiadă şi despre încă o medalie de bronz, în 2006, la Campionatele Europene de box din Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS