12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeicul Uday Abber în vizită la Scorpionii Roşii

Şeicul Uday Abber în vizită la Scorpionii Roşii

Comandantul Contingentului Naţional din Irak, locotenent colonelul dr. Gabriel TOMA a fost, miercuri, gazda unui important lider local din apropierea localităţii Tallil, şeicul Uday Abber.
Oaspetele irakian a dorit să mulţumească pentru eforturile militarilor craioveni din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” în realizarea unui climat de stabilitate în regiune, şi în special pentru contribuţia adusă la materializarea unor proiecte de asistenţă umanitară pentru populaţia locală cum ar fi: modernizarea şcoliI din localitatea Ur pentru micuţii irakieni, reabilitarea de pompe de extragere şi purificare a apei, precum şi finalizarea construcţiei unei clinicii veterinare din localitatea Al Saydee.
Locotenent colonelul Gabriel TOMA a menţionat oaspetelui său că militarii români din cadrul contingentului pe care îl conduce, nu au făcut decât să îşi îndeplinească misiunile pentru care s-au pregătit, în conformitate cu Memorandumul bilateral semnat la începutul acestui an între guvernele Republicii Irak şi România şi să îl asigure pe acesta că şi în continuare vor acţiona pentru menţinerea unui climat stabil în regiune, obiectiv realizat prin instruirea militarilor irakieni din cadrul Forţelor de Securitate Irakiene de către militarii craioveni.
La finalul întâlnirii Comandantul Scorpionilor Roşii a oferit şeicului Uday Abber şi localnicilor pe care îi reprezintă, din partea militarilor români, aproximativ 500 de kg de alimente produse în România cum ar fi : orez, ulei, făină, mălai şi zahăr.
Şeicul irakian a mulţumit pentru gestul Scorpionilor Roşii şi i-a asigurat pe aceştia de toată consideraţia lui, cât şi a populaţiei locale pe care o reprezintă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS