26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Răzvan Lucescu este noul selecţioner al echipei naţionale a României

Fotbal: Răzvan Lucescu este noul selecţioner al echipei naţionale a României

Antrenorul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu, a fost validat miercuri în funcţia de selecţioner al României, în urma şedinţei Comitetului Executiv care a analizat propunerea făcută de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat miercuri pentru NewsIn, Ştefan Chiţu, membru în CEx.
Noul selecţioner va avea ca obiectiv calificarea echipei naţ ionale a României la Campionatul European din 2012, după ce şansele de accedere la turneul final al CM din 2010 sunt compromise.
Răzvan Lucescu a fost numit în funcţie în locul lui Victor Piţurcă, acesta fiind demis luna trecută de Comitetul Executiv al FRF în urma rezultatelor slabe din preliminariile CM din 2010.
În vârstă de 40 de ani, Răzvan Lucescu şi-a început cariera de antrenor la FC Braşov, în 2004, formaţie pe care a reuşit să o salveze de la retrogradare. Între 2004 şi 2007 a pregătit Rapidul, cu care a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA şi a câştigat două Cupe ale României. Din 2007, el a revenit la FC Braşov, reuşind să o promoveze în prima divizie în vara trecută, iar în acest moment se află pe locul 8, după 27 de etape. Lucescu are în total 136 de meciuri în Liga I ca antrenor, în care a înregistrat 64 de victorii, 43 de rezultate de egalitate şi 29 de înfrângeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII