21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeferiştii protestează în Bucureşti

Ceferiştii protestează în Bucureşti

Aproximativ 8.000 de feroviari s-au strâns în faţa sediului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, fiind nemulţumiţi de disponibilizările preconizate la cele trei companii: infrastructură, marfă şi călători. Protestatarii au adus un coşciug pe care scrie "Nu îngropaţi calea ferată" şi scandează "Jos Berceanu". "Fără disponibilizări", "Nu falimentaţi sistemul feroviar" şi "Hoţii" sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pancartele ceferiştilor veniţi de la regionalele din Timişoara, Braşov şi Craiova.

Protestatarii feroviari doresc să ocupe Gara de Nord după ora 15.00, când se va termina mitingul autorizat de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Ei îl vor aştepta pe Emil Boc, pentru o serie de discuţii. Protestatarii feroviari au declarat că mecanicii de locomotivă deja nu mai au de lucru, iar "mafia politică s-a implementat în sistemul feroviar".

După ora 12.30, ceferiştii vor pleca, în marş, pe traseul Gara de Nord, Calea Griviţei, Str. Polizu, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Polizu, Calea Griviţei, Gara de Nord, potrivit reprezentanţilor sindicatelor CFR.

La data de 20 martie, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) anunţase sindicatele că va reduce numărul personalului în sistemul feroviar cu 12.139 la toate cele trei companii CFR, astfel la CFR Marfă cu 5.949, la Călători cu 2.545 şi la Infrastructură cu 3.536.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU