14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Capcanele din stradă

O hotărâre a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, prin care municipalitatea a eliberat autorizaţii mai multor producători şi comercianţi să-şi deschidă tarabe chiar pe trotuar, a băgat zâzanie între localnici şi autorităţi.

Cetăţenii acuză primăria că, eliberând autorizaţii comercianţilor pentru a-şi deschide tarabe cu flori şi cu obiecte decorative, îi obligă să-şi rişte viaţa în timp ce merg spre singura piaţă agroalimentară din zonă. Toţi cei care fac cumpărăturile din Piaţa „Mircea“, situată pe strada Numa Pompiliu, se strecoară printre autoturismele aflate în trafic, deseori pietonii fiind grav accidentaţi.
Nu numai că trotuarul este acoperit de copertine şi flori, dar comercianţii expun buchetele aşezate în recipiente chiar şi pe carosabil, circulaţia pietonală, dar şi cea rutieră fiind paralizate. „Este inadmisibil ce se întâmplă! Nu ai pe unde să mergi. Trotuarul este plin de flori, la fel şi o parte din stradă. Nu trece zi să nu fie cineva lovit de o maşină în această zonă“, a spus Dinu Anuţa, din Severin.

Femeie, acroşată de maşină

Situaţia datează de aproape un an şi, cu toate că Poliţia Rutieră a atras atenţia de mai multe ori poliţiştilor comunitari, dar şi primăriei, nimănui nu-i pasă de viaţa celor accidentaţi. Aşa s-a întâmplat şi ieri după-amiază, când, în acea zonă, o femeie a fost acroşată de un autoturism Logan. „Astăzi (ieri – n.r.), în Drobeta Turnu Severin, pe strada Numa Pompiliu, Valentin P., de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat-o grav pe Anişoara S., de 37 de ani, din municipiu, care se deplasa pe partea carosabilă. În cauză, s-au întocmit acte premergătoare“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.
Femeia de 37 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean după ce a fost accidentată, iar tânărul de 22 de ani, care conducea maşina, riscă acum dosar penal din cauza neglijenţei autorităţilor. Din spusele martorilor, se pare că Anişoara S. se deplasa pe partea carosabilă a străzii Numa Pompiliu, moment în care a fost acroşată de un autoturism, al cărui şofer a încercat să ocolească o ladă cu flori, ce bloca accesul pe trotuar şi stradă.
„Băiatul nu are nici o vină şi nici femeia. Cei cu florile sunt de vină pentru că blochează zi şi noapte trotuarul şi strada. Mă întreb cum de au primit autorizaţii“, a declarat Nicu Novăcescu, martor.
Anişoara S. a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei şi transportată la Secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean, unde a rămas internată în stare gravă. Medicii spun că ea va avea nevoie de peste 60 de zile de îngrijire.
Nici primăria, nici reprezentaţii Poliţiei Comunitare din Drobeta Turnu Severin nu au dorit să comenteze acuzele aduse de oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS