21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNataţie: Potec, lăudată de presa franceză pentru noile recorduri la 800 de metri

Nataţie: Potec, lăudată de presa franceză pentru noile recorduri la 800 de metri

Înotătoarea română Camelia Potec este lăudată joi în presa franceză pentru victoria în proba de 800 de metri din Campionatele Naţionale ale Franţei, prin care a stabilit un nou record naţional atât pentru ţara în care se antrenează, dar şi pentru România.
Cotidianul francez L'Independant titrează: "Camelia Potec a făcut recordurile să tremure. Pentru prima finală a zilei românca Potec a făcut senzaţie, ea realizând un timp de 8:16,70 de sutimi, făcând să tremure recordul mondial al britanicei Rebecca Adlington (8:14,10)".
Românca a vorbit despre performanţa ei: "Am înotat cum am simţit, fără să mă uit la timpul meu. Eu am crezut că am scos 8:21, dar 8:16 este mai bine".
"Potec a surclasat-o pe Balmy. Românca a scos un timp de 8:16,70, stabilind un nou record personal, dar şi unul al campionatelor Franţei", notează şi site-ul eurosport.fr.
La ediţia precedentă a Campionatelor Naţionale ale Franţei, Camelia Potec a umilit-o practic pe Laure Manadou, ea câştigând proba de 400 de metri, specialitatea franţuzoaicei.
La această ediţie românca a învins-o încă o dată pe Manadou, în calificările probei de 400 de metri, unde Potec a ocupat primul loc cu timpul de 4:04,55, în timp ce franţuzoaica a venit a doua cu 4:04,93.
Camelia Potec va concura la Mondialele de nataţie de la Roma programate în perioada 17 iulie-2 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS