19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Bursa generală a forţei de muncă pe 24 aprilie

Vâlcea: Bursa generală a forţei de muncă pe 24 aprilie

Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor de loc de muncă şi a angajatorilor, ANOFM organizează în data de 24 aprilie 2009 în toate judeţele ţării Bursa generală a forţei de muncă. În judeţul Vâlcea bursa este organizata la Râmnicu Vâlcea de către AJOFM Vâlcea şi se va desfăşura la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor, strada Calea lui Traian, nr. 98, loc. Rm. Vâlcea. Angajatorii se vor prezenta până la ora 9.00 urmând ca acţiunea propriu zisă să înceapă la ora 9.30.
Având în vedere contextul economico-financiar mondial şi naţional, Bursa generală a forţei de muncă devine o acţiune foarte importantă, iar în acest sens şi-au anunţat prezenţa Dumitru Nicu Cornoiu – Ministru Secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale , Prefectul de Vâlcea, Remus Grigorescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing Ion Câlea precum şi alţi demnitari din cadrul Ministerului Muncii şi Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Până în prezent, pentru acest eveniment, la nivelul judeţului Vâlcea au fost comunicate de către angajatori 330 de locuri de muncă vacante, existând semnale că până vineri numărul acestora să crească semnificativ.
Pe lângă activitatea specifică de mediere a locurilor de muncă, la bursa de forţă de muncă vor fi prezentate participanţilor o serie de măsuri active precum formarea profesională, subvenţionarea locurilor de muncă, creditarea, consilierea profesională, informarea privind cariera şi altele, care coroborate cu diverse măsuri guvernamentale legiferate în acest an, vor putea conduce într-un termen scurt şi mediu la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în judeţul Vâlcea şi la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS