18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Cetăţean, trimis în judecată pentru dare de mită

Mehedinţi: Cetăţean, trimis în judecată pentru dare de mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpatului D. G. pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 CP, raportat la art. 7 din Legea 78/2000.
D.G., în vârstă de 32 de ani, originar din judeţul Ilfov, a fost prins în flagrant de către lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Craiova, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, în timp ce încerca să mituiască un agent de poliţie cu suma de 3.000 lei.
Astfel, la data de 23 martie a.c., inculpatul a fost depistat în trafic, pe raza comunei Simian, judeţul Mehedinţi, conducând o autoutilitară, deşi avea suspendat dreptul de a conduce. D.G. a promis poliţistului o sumă de bani, neprecizată iniţial, pentru a nu întocmi  actele de constatare a infracţiunii, prevăzută de art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002.
Poliţistul a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la intenţia cetăţeanului, acesta fiind prins în flagrant în sediul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Mehedinţi în timp ce oferea agentului de poliţie suma de 3.000 lei în scopul menţionat.
Faţă de cel în cauză, procurorul a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar Tribunalul Mehedinţi a dispus, ulterior, arestarea preventivă pentru 29 zile. În urma recursului inculpatului, Curtea de Apel Craiova a revocat măsura arestării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS