10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii ruşinii

Poliţiştii ruşinii

Doi poliţişti din Olt au fost sancţionaţi disciplinar, unul pentru consum de alcool, iar altul pentru comportament nepotrivit în rândul colegilor. Alt agent riscă să fie dat afară din poliţie, după ce a provocat un accident de circulaţie, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ion Ciucă, ajutorul şefului de la Postul de Poliţie din Brebeni- Olt, care la sfârşitul anului 2008 s-a urcat băut la volan şi a fost implicat într-un accident cu maşina, a fost sancţionat în urmă cu ceva vreme de şefii săi. Potrivit comisarului Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, acestuia i s-a reţinut 10% din salariu pentru trei luni şi a fost mutat la alt post de poliţie, respectiv cel din Perieţi.  
Accidentul rutier a avut loc pe 16 decembrie 2008, pe raza comunei Coteana. Ion Ciucă, de 49 de ani, se afla în timpul liber şi circula cu un Opel Vectra. În incident a fost implicată şi soţia şoferului primarului din localitate, Constantina Alecsandru. Cei doi conducători auto s-au acuzat reciproc pentru cele întâmplate. În timp ce conducătoarea auto susţinea că poliţistul a depăşit-o cu maşina şi apoi a frânat brusc în faţa sa, omul legii afirma că este nevinovat şi că era staţionat când s-a întâmplat accidentul.
În urma cercetărilor, oamenii legii au decis că vinovată de producerea accidentului a fost şoferiţa pentru că nu a păstrat distanţa de siguranţă în mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în faţa sa, condus de agentul de poliţie. Acesteia i-au fost aplicate puncte de penalizare pentru nepăstrarea distanţei în mers. Poliţistului, care avea o concentraţie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru consum de alcool.

Comportament necorespunzător

Al doilea poliţist sancţionat este Florian Pistol, agent la Biroul de Siguranţă Publică, din cadrul Poliţiei Corabia. Acesta a avut, în urmă cu ceva timp, un comportament nepotrivit faţă de unul dintre colegii săi. „I-a adresat injurii unui coleg de serviciu, iar acesta i-a făcut raport. Împotriva poliţistului, care s-a abătut de la normele deontologice, s-a luat măsura aplicării unei sancţiuni, respectiv diminuarea drepturilor salariale cu 15% pe o perioadă de trei luni“, a precizat comisarul Claudia Radu.

1,17 mg/l alcoolemie

Potrivit informaţiilor oficiale, în atenţia conducerii IPJ a intrat şi cazul agentului Cristian Radu, de la Postul de Poliţie Dobrosloveni, care, pe 6 aprilie 2009, aflat sub influenţa alcoolului, a intrat cu autoturismul într-o maşină de teren. Accidentul a avut loc la ieşirea din Caracal. Cristian Radu, de 38 de ani, din comuna Dobrosloveni, conducea un autoturism Seat Ibiza, proprietate personală. Potrivit colegilor săi, la ieşirea de pe un drum lateral, acesta nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate unei maşini de teren, Audi Q7, condusă regulamentar pe E 70 de un cetăţean francez, Eric Jean Henri D., de 48 de ani, şi a intrat în coliziune cu aceasta. Testat cu aparatul etilotest, omul legii a avut o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţistului în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală. Pentru fapta sa, el riscă să fi dat afară din poliţie. „Dacă va ajunge în faţa instanţei de judecată, agentul va fi dat afară din poliţie“, a adăugat Claudia Radu. Cercetările continuă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII