13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Boli Infecţioase, decapitat

Spitalul de Boli Infecţioase, decapitat

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, dr. Valentina Ionescu, a fost demis luni de ministrul sănătăţii ca urmare a neregulilor constatate de comisiile de control care s-au succedat de la începutul anului şi până acum prin unitatea sanitară, la sesizarea angajaţilor. „În ordinul de demitere scrie că încetează contractul de management pentru constatarea unor abateri de la legislaţia în vigoare de către organele de control şi instituţiile abilitate, conform legii“, a declarat ieri dr. Ştefan Popescu, directorul medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Odată cu ordinul de demitere ar fi trebuit să ajungă la spital şi cel de numire al unui nou manager interimar, însă acesta a întârziat să apară, astfel că unitatea sanitară a rămas, deocamdată, fără manager. Demiterea din funcţia de manager este justificată şi de calificativul nesatisfăcător obţinut de Valentina Ionescu la evaluarea anuală a activităţii.
Schimbarea din funcţie a Valentinei Ionescu era aşteptată de angajaţii spitalului care au reclamat în numeroase rânduri nereguli grave săvârşite de Comitetul director din care aceasta a făcut parte. Printre altele, au fost sesizate abateri grave de la legislaţia muncii: angajaţi care au primit nejustificat sporuri şi alte stimulente, în timp ce altora le-au fost „ciuntite“ în mod abuziv salariile şi concediile de odihnă.
Folosirea incorectă a fondurilor pentru realizarea unor investiţii face obiectul unui dosar penal aflat în atenţia Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. De asemenea, oamenii legii investighează achiziţiile de medicamente scumpe, dar nu neapărat necesare, decise de alte persoane decât şefii de secţii. Şi DSP Dolj a efectuat un control amănunţit la Spitalul de Boli Infecţioase pe probleme administrative. Cu toate că de atunci a trecut mai bine de o lună, DSP Dolj refuză fără nici o justificare să facă public raportul de control, care conţine informaţii de interes public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII