15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePenescu susţine că nu a intervenit la arbitrii meciului FC Argeş - CS Otopeni

Penescu susţine că nu a intervenit la arbitrii meciului FC Argeş – CS Otopeni

Finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, reţinut în această dimineaţă de procurorii DNA, a declarat că nu înţelege ce se întâmplă şi susţine că nu a intervenit la brigada de arbitri a meciului cu CS Otopeni din campionat, pentru a-i favoriza pe piteşteni, fapt de care ar putea fi acuzat de procurori.
"Dacă nu era curat meciul cu Otopeniul, trebuia să îl fi câştigat noi. Dar s-a terminat 1-1. DNA-ul trebuie să îşi faca datoria, eu sunt deschis oricărei acţiuni", a declarat Penescu la Realitatea TV.
Duminică, la Piteşti, FC  Argeş şi CS Otopeni au terminat la egalitate, 1-1, într-un meci arbitrat la centru de L. Danşa (Oradea) şi de la tuşe C. Savu (Galaţi) şi L. Ciubotariu (Galaţi), însă acest meci nu a ridicat probleme de arbitraj.  Din acest motiv, se pare că, de fapt, se anchetează evenimentele petrecute la meciul din tur, CS Otopeni – FC Argeş 1-2. Partida, disputată pe 12 septembrie 2008, a fost arbitrată atunci de timişoreanul Tiberiu Lajos, observator fiind Mircea Salomir.
Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, a declarat, la Realitatea TV, că se aştepta la o asemenea acţiune. "În Polonia, în Cehia şi în alte ţări unde s-au arestat arbitri nu s-au înregistrat lucruri atât de grave ca în fotbalul românesc. Era clar că trebuie să se ia măsuri şi în România".
Ancheta îl vizează şi pe preşedintele Comisiei centrale de arbitri, Gheorghe Constantin, biroul său fiind sigilat de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII