20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Pescuiau cu unelte interzise de lege

Olt: Pescuiau cu unelte interzise de lege

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat ieri o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol pe râul Olt. Acţiunile s-au desfăşurat pe lacurile de acumulare Drăgăneşti-Olt, Ipoteşti şi Frunzaru.
Pe timpul executării acestor misiuni, au fost depistate trei persoane care pescuiau cu unelte interzise de lege.
P. Ştefan, de 27 de ani, din localitatea Drăgăneşti-Olt, N. IULIAN de 37 ani, din localitatea Osica de Sus şi C. Dragoş, de 21 de ani, din localitatea Fărcaşele, judeţul Olt, au fost depistaţi în timp ce foloseau la pescuit unelte tip setcă în lungime totală de 1017 metri liniari (dintre care 567 de metri erau confecţionaţi din plasă monofilament).
Uneltele de pescuit au fost ridicate şi introduse în camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt. De la cei trei a fost recuperată cantitatea de 65 kg de peşte, care, întrucât se afla în stare vie, a fost redat mediului acvatic.
Celor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit, deţinerea sau utilizarea uneltelor de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, precum şi a celor din plasă monofilament, fapte prevăzute şi pedepsite de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
Dosarele cu actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS