21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii doljeni au sărbătorit 159 de ani

Jandarmii doljeni au sărbătorit 159 de ani

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Craiova au sărbătorit vineri 159 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, printr-un program organizat la Baza Sportivă de Pregătire din Craiova.

Conform tradiţiei, manifestaţiile au fost deschise de o slujbă religioasă, urmată de discursurile oficialităţilor doljene şi de momentul defilării. „Jandarmeria Română are o veche tradiţie, care a cunoscut de-a lungul timpului transformări. În ultimii ani se află într-un proces de armonizări europene fără precedent. Seriozitatea şi performanţa, loialitatea şi cinstea, patriotismul şi modestia, responsabilitatea şi profesionalismul, precum şi spiritul de sacrificiu sunt elementele principale ale blazonului de jandarmi", a prezentat, pe scurt, principalele trăsături ale jandarmeriei col. Ion Constantin, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Manifestaţiile organizate de IJJ Dolj şi GJM Craiova s-au încheiat cu o prezentare a aptitudinilor câinilor jandarmilor, cu mai multe simulări de situaţii reale de intervenţie a echipajelor de jandarmi, dar şi cu demonstraţii de kata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU