27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLibia: Sute de persoane date dispărute în urma a două incidente maritime

Libia: Sute de persoane date dispărute în urma a două incidente maritime

Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte câteva sute sunt date dispărute după ce două nave s-au scufundat în Marea Mediterană, în apropierea coastei Libiei, în două incidente separate, informează telegraph.co.uk. Se pare că ambele ambarcaţiuni transportau emigranţi ilegali. Cele 21 de cadavre au fost găsite după ce un vas de pescuit cu 253 de persoane la bord s-a scufundat la 30 de kilometri distanţă de ţărm.

Potrivit agenţiei de presă egiptene MENA, vasul ar fi părăsit coasta mediteraneană nordică a Libiei duminică dimineaţa şi s-a scufundat după ce carena s-a găurit la 30 de kilometri de ţărm. În acelaşi timp, o a doua ambarcaţiune plină cu emigranţi s-a scufundat. Paza de coastă din Libia a salvat din ape cel puţin 23 de persoane, însă alte 342 de persoane de pe cele două nave sunt încă date dispărute.

Sursa citată a anunţat că ambele ambarcaţiuni se îndreptau spre Italia. "Am primit informaţii că alte două nave au naufragiat în apropiere de coasta Libiei, dar încă nu cunoaştem condiţiile exacte în care s-au petrecut incidentele şi nici numărul exact de persoane aflate la bord", a declarat un oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS