36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF renunţă la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor prin poştă

ANAF renunţă la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor prin poştă

În urma analizei financiare efectuate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constatat că utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaraţiilor de venit (formular 200 “Declaraţie privind veniturile realizate”) prin poştă generează costuri mult prea ridicate, în valoare estimată de 5,3 milioane de lei (tipărire, împlicuire, difuzare).
În contextul economico-financiar actual cu care se confruntă România, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a decis restrângerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului instituţiei, renunţându-se  la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor prin poştă începând cu anul 2009. Prin urmare, formularele declaraţiilor de venit aferente anului fiscal 2008 pot fi obţinute prin:
– descărcarea de pe site-ul ANAF a formularului 200 “Declaraţie privind veniturile realizate”, de la adresa www.anaf.ro/Asistenţă contribuabili/Toate formularele, cu explicaţii;
– direct, prin solicitarea formularelor la sediile administraţiilor fiscale.
Important! Formularele completate vor fi depuse direct la registratura administraţiilor fiscale teritoriale unde contribuabilii au domiciliul sau transmise prin poştă, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de către contribuabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS