12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMateescu revine la CAS Olt

Mateescu revine la CAS Olt

Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Olt este pe cale să revină la şefia acesteia. Tiberiu Mateescu a câştigat concursul organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru ocuparea postului vacant.

Recent ales consilier judeţean, Tiberiu Mateescu (foto) a câştigat concursul pentru ocuparea postului de director al Casei de Asigurări de Sănătate Olt organizat în perioada 18-20 martie la Bucureşti. Tot în această perioadă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a organizat concurs pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinţi-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate din mai multe judeţe. De asemenea, săptămâna trecută, au susţinut examen şi candidaţii pentru funcţiile de conducere la Casa de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti şi Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.  

Mateescu, admis  

Mateescu, unul dintre cei doi concurenţi pentru ocuparea postului de director al CAS Olt, a fost declarat admis. El a obţinut atât la proba scrisă, cât şi la  interviu nota 8. Deşi îşi anunţase intenţia de a concura pe post, cel de-al doilea candidat, Marius Cătălin Uşurelu, nu s-a prezentat la nici una dintre probele de concurs. Potrivit informaţiilor afişate pe site-ul CNAS, Mateescu a obţinut media 8, iar Uşurelu a fost declarat absent. Rezultatele concursului au fost publicate sâmbătă, la ora 18.00. Contactat telefonic, câştigătorul a declarat că, deocamdată, nu şi-a preluat atribuţiile şi că aşteaptă numirea. „Nu ştiu de ce nu s-a prezentat Uşurelu. Concursul s-a ţinut în mai multe săli şi nu ştiam că a lipsit. Cât despre concursul pe care l-am promovat, nu pot da prea multe detalii. Nu am preluat conducerea Casei. Momentan, aştept numirea. În termen de 15 zile de la afişarea rezultatelor, CNAS trebuie să numească în funcţii directorii“, a explicat Mateescu.
CAS Olt a mai fost condusă de Mateescu în perioada 2005-2008. Cele mai mari note la concursul pentru şefia caselor de sănătate din teritoriu au fost obţinute de candidaţii din Arad – 9,63, Alba – 9,2, iar cele mai mici note au fost obţinute de concurenţi din Gorj – 7,2 şi din Giurgiu – 7,05.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII