17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRutiera a întins „plasa“ peste judeţ

Rutiera a întins „plasa“ peste judeţ

Sute de şoferi au picat ieri „pradă“ poliţiştilor de la Rutieră, în urma celei mai mari razii organizate în ultimii ani pe drumurile naţionale şi europene din Dolj şi în Craiova. Acţiunea de control a fost iniţiată de Direcţia Generală a Poliţiei Rutiere şi la ea au participat atât poliţiştii doljeni, cât şi colegii acestora din cinci judeţe apropiate, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Teleorman.
„Acţiunea nu a avut o temă specifică, ci s-au urmărit toate contravenţiile şi infracţiunile comise pe drumurile publice, indiferent de natura lor. Astfel de acţiuni preventive vor fi organizate în toate marile oraşe“, a declarat Stelian Nicolaescu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Dolj.
Aproximativ 25 de echipaje, totalizând 80 de poliţişti, dintre care 46 din Craiova, au împânzit oraşul pe principalele artere de circulaţie, iar radarele au fost amplasate „în cascadă“, unul după altul, la ieşiri. Potrivit poliţiştilor din filtrul organizat în zona Işalniţa, zeci de şoferi au căzut în capcana radarului, iar vitezele pentru care au fost sancţionaţi nu au fost mai mici de 70 km/h pe sectorul de drum cu limită de 50 km/h. Acţiunea s-a desfăşurat timp de 13 ore, începând cu ora 8.00. Până la ora 14.00, s-au înregistrat aproximativ 750 de amenzi contravenţionale aplicate şoferilor, 63 de permise de conducere au fost ridicate în vederea suspendării, iar pe numele mai multor conducători auto au fost deschise dosare penale pentru săvârşirea unor infracţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII