17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScanarea laser 3D, tehnologia viitorului

Scanarea laser 3D, tehnologia viitorului

Noua tehnologie de scanare laser 3D, prezentă şi în Craiova de anul trecut, are aplicabilitate industrială diversă, transformând-o într-o tehnologie cu potenţial. „În acest domeniu, rata de dezvoltare este de aproximativ 40% pe an, ceea ce înseamnă că, la doi ani, piaţa (de servicii, de produse, de firme) îşi dublează mărimea“, a declarat craioveanul Sorin Busuioc, preşedintele companiei canadiene SCDS PRO Inc, la seminarul „Tehnologii avansate pentru obţinerea documentaţiei tehnice HD (de înaltă definiţie) prin scanarea laser tridimensională, monitorizarea stabilităţii structurale, digitizarea şi retroingineria structurilor, siturilor şi obiectelor, în regimuri statice şi dinamice“. Evenimentul, care s-a desfăşurat ieri, la Craiova, a fost organizat de firma canadiană în colaborare cu Facultatea de Mecanică şi a prezentat principiile şi tehnicile de bază folosite în scanarea laser 3D, cu diverse domenii de precizie.
Printre subiectele dezbătute în cadrul seminarului au fost scanarea laser 3D cu raze de acţiune şi domenii de precizie multiplă, imagerie şi modelizare; monitorizarea structurilor şi siturilor de mari dimensiuni; tools-uri de vizualizare utilizate în managementul de situri şi proiecte. Această tehnologie are aplicabilitate în diverse domenii – la vehicule terestre, aerospaţiale şi navale, structuri şi infrastructuri, BIM (Building Information Modeling), uzine, centrale şi rafinării, situri istorice şi arheologice, obiecte de patrimoniu.

Cine este SCDS PRO Inc?

Compania SCDS PRO Inc este recunoscută ca lider internaţional în modelizarea multidimensională, crearea de geometrii complexe şi analiza discretă a structurilor de dimensiuni mari.
 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII