15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Ford întoarce foaia

Ford Europa spune că din cauza crizei este nevoită să ia unele măsuri, dar nu le dă publicităţii. Compania analizează posibilitatea producerii noii generaţii a Ford Focus în altă fabrică din Europa, în afara celei din Germania. La uzina din Craiova se vor produce motoare de capacitate mică (pe benzină), dar abia din 2010.
 

Ford Europa a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că ia măsuri decisive pentru a alinia capacitatea de producţie la necesităţile viitoare ale companiei, în perioada de criză, „din cauza declinului fără precedent al pieţei auto europene şi a continuării perspectivei economice negative“. Schimbările anunţate de manageriatul companiei vizează fabricile din trei ţări, printre care şi România. „Ford Europa trebuie să revină la o profitabilitate durabilă cât mai curând posibil. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a asigura în continuare viabilitatea companiei noastre şi se pot aştepta acţiuni suplimentare“, a precizat John Fleming, preşedintele Ford Europa.
Producătorul de autoturisme ajustează activitatea la fabrica din Valencia (Spania), unde se va produce un motor EcoBoost pe benzină şi se va lucra în două schimburi. În rest, sunt anunţate doar permutări de activităţi între centrele de producţie din Europa, dar nici o măsură concretă de diminuare a producţiei. Despre personal, Ford anunţă că se face o analiză continuă a necesităţii de forţă de muncă din Europa.

În Bănie se vor fabrica motoare din 2010

Tot motoare de ultimă generaţie de tip EcoBoost pe benzină şi de capacitate mică se vor produce în fabricile din Koln şi Craiova, anunţă compania. Reprezentantul Ford în România, Nadia Crişan, a precizat pentru GdS că motoarele EcoBoost vor fi fabricate la Craiova abia în cea de-a doua jumătate a anului 2010.   

Transit Connect – la Craiova anul acesta?

Ford îşi reafirmă angajamentul de a produce autovehicule în România, Germania şi Spania. Însă, comunicatul de presă al companiei nu lămureşte situaţia producţiei de autoturisme în fabrica de la Craiova. Nadia Crişan a menţionat că „planurile Ford pentru Craiova nu s-au schimbat. În 2009, în a doua jumătate a anului, se va introduce în fabricaţie modelul Transit Connect la Craiova“.
Fabrica din Saarlouis (Germania) va fi principalul centru de fabricaţie a noii generaţii Ford Focus, mai anunţă compania. Ford a confirmat, de asemenea, că analizează posibilitatea „unei alte surse de producţie în Europa pentru o versiune a următoarei generaţii Ford Focus şi această analiză va fi finalizată în viitorul apropiat“. Reprezentantul Ford în România nu a putut preciza dacă noua locaţie pentru viitoarele modele Ford Focus va fi fabrica de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII