15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRămâne cod galben pe Dunăre

Rămâne cod galben pe Dunăre

Hidrologii au decis vineri să prelungească avertizarea cod galben de inundaţii pe Dunăre cu încă patru zile, având în vedere creşterea debitelor pe sectorul românesc al fluviului.

„Având în vedere situaţia hidrologică actuală, cu valori în creştere ale nivelurilor şi debitelor pe sectorul românesc al Dunării – din cauza debitelor ridicate înregistrate la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, şi a celor deversate din sistemul hidroenergetic Porţile de Fier se actualizează avertizarea hidrologică din 11 martie 2009, ora 15.00", precizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Hidrologii au decis să menţină codul galben pe Dunăre, pe sectorul Gruia- Zimnicea aferent judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman şi în zona Isaccea, în judeţul Tulcea.

Codul galben a fost instituit pe Dunăre marţi, pe sectorul fluviului cuprins între Gruia şi Bechet, aferent judeţelor Mehedinţi şi Dolj. Miercuri, avertizarea a fost prelungită şi extinsă şi pentru sectorul Corabia-Zimnicea, aferent judeţelor Olt şi Teleorman, dar şi pentru zona de vărsare a fluviului, la Isaccea, în Tulcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS