15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi şomeri îngroaşă rândurile

Noi şomeri îngroaşă rândurile

Până la sfârşitul lunii mai vor intra în şomaj aproximativ o mie de persoane, cumulând disponibilizaţii gorjeni din lunile martie şi mai.

Afectat de criza economică mondială, chiar şi Irinel Columbeanu a început să dea afară din angajaţi. Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au primit o notificare de la societatea SC Turbocim SRL -firma lui Irinel Columbeanu – potrivit căreia opt din cei 48 de angajaţi au fost disponibilizaţi începând cu această lună. „La începutul lunii martie am primit de la societatea din Târgu Cărbuneşti o notificare. Au disponibilizat opt dintre muncitori. Aceştia vor putea urma cursuri de recalificare", a afirmat Ana-Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj. În luna februarie a acestui an, Irinel Columbeanu a schimbat denumirea firmei de la Târgu Cărbuneşti din SC Construct Materia Columbeanu în SC Turbocim SRL. Noua denumire a fabricii de columbeanit a fost înregistrată încă de la începutul lunii trecute la Registrul Comerţului Gorj. La Târgu Cărbuneşti a rămas doar un punct de lucru, iar sediul firmei a fost mutat la Ilfov – Dâmboviţa.

Disponibilizări şi la Petrom

Printre societăţile mari care au anunţat disponibilizări se numără SC Petrom SA, care va concedia 200 din cei 824 de angajaţi, motivele invocate fiind reorganizarea companiei, eliminarea fluxurilor negative, reducerea pierderilor din anumite compartimente sau chiar desfiinţarea unor sectoare de activitate. Muncitorii vor beneficia de plăţi compensatorii de până la 30.000 de lei.

De la Uzina Mecanică Sadu, 200 de angajaţi vor rămâne fără un loc de muncă, SC Avi Instant va concedia 38 de muncitori, iar Fivex Petrol – 12. În luna martie, SC Power Guard Security SRL a disponibilizat 134 de angajaţi, iar SC Hidroconstrucţia a renunţat la serviciile a 357 de muncitori. Rata şomajului în Gorj este de 8%, numărul total de şomeri fiind de 11.864.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS