16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSinistraţii din Cojani nu-şi plătesc apa

Sinistraţii din Cojani nu-şi plătesc apa

De mai bine de un an, câteva dintre familiile de sinistraţi de la Cojani nu şi-au mai achitat factura la apă. În consecinţă, societatea furnizoare a decis că, până nu-şi plătesc datoriile, oamenii nu vor mai avea apă la cişmelele publice.

Din cele 12 familii care s-au mutat în casele construite de guvern, numai unele şi-au achitat datoriile la societatea furnizoare a apei potabile. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Cărbuneşti, dintre acestea, doar trei sunt cu plata facturilor la zi, restul având datorii vechi şi de 14 luni. „Apa costă cinci lei de persoană pe lună. Avem trei familii care nu au plătit de 14 luni, una care nu a achitat facturile de nouă luni, alta de şapte, iar alţii de patru sau de două luni. Chestia urâtă este că aceia care nu au plătit îi fac proşti pe cei care sunt la zi şi acum nici ei nu mai vor să plătească“, a declarat Mihai Mazilu, edilul-şef al oraşului Târgu Cărbuneşti.
Ca să îi facă pe cetăţeni să-şi achite debitele, autorităţile locale au decis să sisteze furnizarea apei. De o săptămână, sinistraţii ia apă de la o fântână din Cojani.

Nemulţumiri

Apa fântânii din localitate nu este bună de băut, susţin sinistraţii, care mai spun că nu au bani să plătească facturile. „Nu avem apă şi nici bani ca să o plătim. Mi s-a îmbolnăvit fata de la apa din fântână. Nu este bună. Am doi copii la liceu şi o fetiţă mică, de un an. Trăim dintr-un salariu de 700 de lei, al soţului, şi nu ne ajung banii“, a spus Maria Bobină. Şi tanti Victoria a povestit că de o săptămână nu mai curge apă la cişmelele stradale: „Noi nu avem apă în casă. Este mult cinci lei de persoană. De ce este aşa scumpă apa, când o luăm de pe stradă?“.
Ion Ganea, administratorul trimis de societatea furnizoare a apei, a spus că mulţi sinistraţi refuză să plătească datoriile: „Cei care au achitat facturile la zi suferă din cauza celor care nu au plătit de 14 luni. Trebuie să priceapă că au datorii şi nimic nu este gratuit pe lumea asta. Apa este o utilitate şi se plăteşte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS