24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeia de serviciu - intermediar pentru medicul Coiculescu

Femeia de serviciu – intermediar pentru medicul Coiculescu

O femeie de serviciu din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu a fost intermediara unei şpăgi de 2.500 de lei pentru medicul Coiculescu, suspendat ieri din funcţia de preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap şi înlocuit cu doctoriţa Natalia Roşoga.

Salariata Spitalului Judeţean din Târgu Jiu cercetată pentru că a intermediat pentru medicul Coiculescu, preşedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj, o mită de 2.500 de lei lucrează ca femeie de serviciu.
Iuliana Luca, de 45 de ani, femeie de serviciu la Spitalul „700“, şi Lavinia Şorop, secretara Comisiei de Evaluare, au fost reţinute luni după-amiază de poliţie pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită, însă au fost puse ieri în libertate. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Radu Coiculescu a pretins, prin femeia de serviciu de la Spitalul „700“, suma de 2.500 de lei pentru a încadra o persoană în gradul I de handicap. Secretara Comisiei de Evaluare, Lavinia Şorop, a primit banii, din care a oprit 500 de lei, diferenţa fiind înmânată medicului, aflat în prezent în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, sub acuzaţia de luare de mită.

Suspendat  din funcţie

Medicul Coiculescu, prins în birou cu o şpagă de 600 de lei, primită săptămâna trecută în urma unui flagrant realizat de poliţiştii şi procurorii gorjeni, a fost suspendat ieri din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj. În locul acestuia a fost numită interimar doctoriţa Natalia Roşoga. „Am decis împreună cu cei din conducerea consiliului judeţean să-l suspendăm din funcţie pe medicul Radu Coiculescu, iar locul său a fost luat temporar de doctoriţa Natalia Roşoga. În următoarea şedinţă de consiliu judeţean probabil că se va definitiva situaţia în ceea ce priveşte interimatul la conducerea Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap şi vom avea un preşedinte «plin». L-am mai detaşat de la Centrul de la Bâlteni pe medicul Cosmin Tudorescu. Acesta a fost delegat să facă parte din Comisie. De miercuri (astăzi – n.r.), Comisia îşi va relua activitatea. Cât despre cele două salariate ale noastre care sunt anchetate, Lavinia Şorop şi Delia Ciocan, acestea nu îşi vor mai desfăşura activitatea la Comisia de expertiză, ci vor fi încadrate la Inspectoratul de Stat pentru Persoanele cu Handicap. De asemenea, după ce vom solicita de la Parchetul Judeţean date despre faptele pentru care sunt anchetate, cele două vor intra în Comisia de disciplină şi vor primi sancţiuni“, a declarat Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Acesta a precizat că instituţia pe care o conduce va realiza un proiect de reorganizare a Comisiei pentru Evaluarea Adulţilor cu Handicap, pe care îl va propune spre aprobare Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII