13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Florescu, instalat la cârma Gorjului

Ion Florescu, instalat la cârma Gorjului

Ex-pesedistul Ion Florescu, actual pensionar, a fost „uns“ vineri prefect de Gorj, în prezenţa ministrului pentru relaţia cu parlamentul, Victor Ponta, şi a doi secretari de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Fostul deputat PSD Ion Florescu a fost instalat vineri, oficial, în funcţia de prefect al judeţului Gorj. La ceremonia de învestire, care a început la ora 12.30, în Sala Maură a prefecturii, au fost prezenţi ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Victor Ponta, mai mulţi consilieri judeţeni, lideri de partide, primari, precum şi doi secretari de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor. În total, au asistat la ceremonia de instalare peste o sută de persoane, un record faţă de ceea ce s-a întâmplat cu ultimii prefecţi de Gorj învestiţi în funcţie.
Ministrul Victor Ponta a citit hotărârea de numire temporară pe post a lui Ion Florescu, acesta urmând să se prezinte şi la concurs, pentru a intra în categoria înalţilor funcţionari publici. Fostul deputat PSD a fost nevoit să aştepte aproape două luni emiterea hotărârii de guvern, pentru a fi numit prefect. În acest interval, el a susţinut şi un concurs pentru a recăpăta statutul de funcţionar public, pe care l-a pierdut când a plecat din administraţie. Florescu nu este la prima experienţă în administraţia publică, el ocupând funcţia de subprefect în urmă cu mai mulţi ani, dar are la activ şi două mandate de deputat. După ce a depus jurământul în noua sa calitate, prefectul Florescu a afirmat că va colabora cu toate serviciile deconcentrate pentru a depăşi criza economică: „Îmi doresc ca prefectura să fie din ce în ce mai bine reprezentată, prietenoasă şi nu ostilă, cum s-a întâmplat în anumite dăţi, în ultimii ani. Îi asigur de sprijin pe cei care conduc serviciile deconcentrate, pentru a trece de această perioadă de criză“, a declarat Florescu.  

Prefect pensionar

Prefectul Ion Florescu este în prezent pensionar. De aproximativ trei ani încasează lunar pensia şi, deocamdată, nu se ştie dacă va fi pus în situaţia de a renunţa la venitul respectiv sau dacă i se va permite să cumuleze pensia cu salariul de înalt funcţionar public. „Dacă legea nu-mi permite, sigur că o să renunţ. Am înţeles că se pune problema pensiilor de lux. Eu nu am pensie de lux, ci una normală, ca urmare a anilor de muncă. Nu am pensie specială. Dacă voi fi obligat să renunţ la ea, o voi face. Din moment ce am optat să fiu prefect, mi-am asumat toate condiţiile impuse pentru ocuparea unei astfel de funcţii. În prezent am pensie de 1.800 de lei brut, deci 1.600 de lei net“, a declarat proaspătul prefect de Gorj, Ion Florescu.
Până în prezent, noul prefect nu a stabilit ce persoane vor face parte din cabinetul său, urmând să lucreze câteva zile cu personalul fostului prefect Victor Banţa, devenit între timp inspector guvernamental. După cum a precizat Florescu, din viitoarea echipă vor face parte consilierul local din Târgu Jiu Adrian Tudor, care i-a coordonat campania electorală pentru alegerile parlamentare şi care va ocupa un post de consilier. Îl va aduce la prefectură şi pe Constantin Bejan, şoferul său din perioada în care actualul prefect a activat ca deputat. Vor fi înlocuiţi şi subprefecţii Sorin Arjoca şi Constantin Dumitrescu, locul acestora urmând să fie luat, cel mai probabil, de pedeliştii Marcel Romanescu, fost deputat, şi Liviu Andrei, fostul inspector şcolar general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS