19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApelul unic de urgență 112 a fost operaționalizat pe autostrada A1 București-Pitești

Apelul unic de urgență 112 a fost operaționalizat pe autostrada A1 București-Pitești

Începând ieri, dispeceratul pentru apelul unic de urgenţă 112, care funcționează în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi, situat la kilometrul 73 al autostrăzii A1 București-Pitești, în localitatea Petrești, a fost operaționalizat.    
Astfel, persoanele care se află în județele traversate de Autostrada A1 Bucureşti-Pitești, care vor avea nevoie de ajutor în caz de accident sau pentru sesizarea unei infracțiuni vor putea apela direct dispeceratul ce funcţionează în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi.
Prin operaționalizarea acestui dispecerat sesizarea persoanei care are nevoie de ajutor ajunge direct la Poliţia Autostrăzi, care va putea trimite un echipaj în timp util. Astfel, un operator al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale preia sesizarea iar apelul este direcţionat imediat către Poliţia Autostrăzi, care va trimite imediat cel mai apropioat un echipaj la faţa locului.
Prin înființarea acestui dispecerat se reduc timpii de intervenţie în cazul producerii unor evenimente rutiere sau judiciare pe autostradă. Până acum, apelul era transmis inspectoratelor judeţene de poliție pe raza cărora trece autostrada A1, respecvtiv Ilfov, Dâmboviţa, Argeş și Giurgiu, iar acestea la rândul lor sunau la Poliţia Autostrăzi care trimitea un echipaj la fața locului.
Un astfel de dispecerat funcţionează deja încă din anul 2007 pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanța la Km 20, în dreptul localității Brănești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS