19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndemnizaţii rase la regii

Indemnizaţii rase la regii

Leafa unui membru al Consiliului de Administraţie de la regiile autonome craiovene îi ajunge acestuia pentru un drum cu taxiul de acasă până la sediul unităţii. Dus, nu şi întors. După ce decizia primăriei privind diminuarea salariilor directorilor a fost legalizată, s-a stabilit şi indemnizaţia administratorilor, în cotă de 1% din salariul directorului general, conform HG nr. 226 din 2008. Astfel, cei 27 de consilieri de la regiile craiovene primesc câte 39 de lei de şedinţă ordinară, faţă de 400, 500 ori 600 de lei, cât încasau pentru o întâlnire în 2008. Decizia a stârnit reacţii în rândul membrilor Consiliilor de Administraţie de la cele trei regii.

La Regia Autonomă de Administrare a Fondului Locativ (RAADPFL), „administratorii şi-au exprimat nemulţumirea, fiindcă de la 800-900 de lei brut au ajuns la 49 de lei", după cum a recunoscut directorul general Ion Petre. La Regia Autonomă de Transport s-a înregistrat în urmă cu câteva zile demisia unui membru CA. „În demisie sunt date motivaţii personale", a spus directorul Marian Teodorescu.

În aceeaşi situaţie se află cei nouă membri ai CA de la Regia Autonomă de Transport Craiova. Austeritatea bugetară îi loveşte în plex şi pe cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie de la Compania de Apă „Oltenia" SA Craiova. Potrivit unei hotărâri adoptate pe 26 februarie de municipalitatea din Bănie, şi administratorii Companiei de Apă trebuie să se mulţumească doar cu indemnizaţia de 1% din salariul directorului general, aşa cum s-a întâmplat cu omologii de la regiile autonome. Cum salariul lunar al directorului a fost stabilit la 4.948 de lei, rezultă că membrii organismelor de conducere beneficiază de o indemnizaţie de 49,48 lei brut, faţă de 700 de lei brut cât au primit pentru fiecare şedinţă în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII