22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe mâine agricultorii pot depune cereri pentru subvenţii din fonduri europene

De mâine agricultorii pot depune cereri pentru subvenţii din fonduri europene

De mâine fermierii pot depune cererile pentru banii europeni la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, subvenţiile pentru pământ fiind o gură de oxigen pentru mulţi dintre agricultori. Lucrările agricole sunt costisitoare şi chiar cu ajutorul subvenţiilor primite, banii nu ajung. De multe ori, sătenii sunt nevoiţi să îşi dea toată pensia pentru a acoperi cheltuielile cu pământul.

În acest an, pentru fiecare hectar de teren, fermierul va primi 71 de euro, faţă de 60 de euro, anul trecut, în 2009, România urmând să primească de la Uniunea Europeană suma de 618 milioane de euro pentru subvenţiile agricole.

Cererea celor interesaţi trebuie să fie însoţită de o copie după actul de identitate al solicitantului şi un extras de cont bancar. Fermierii sunt obligaţi să declare corect suprafeţele de teren pe care le deţin şi tipurile de lucrări agricole pentru care solicită sprijin financiar. Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice care exploatează terenul agricol în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS