17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA introdus în România medicamente interzise

A introdus în România medicamente interzise

Poliţiştii Direcţiei Poliţiei Transporturi – Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Bucureşti şi lucrători din cadrul Biroului Vamal Otopeni au reuşit depistarea şi reţinerea lui S. Vasilios, de 49 de ani, administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Giurgiu, care a introdus în România medicamente interzise de Agenţia Naţională Antidoping.
Ca urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoana respectivă a introdus ilegal în România, în luna decembrie 2008, cantitatea de 300 kg medicamente, respectiv testonon şi stanozolol (fiole injectabile), în valoare de 99.226 de lei.
Împotriva lui S. Vasilios, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene Bucureşti au început urmărirea penală pentru savîrşirea infracţiunii de introducere în România de substanţe aflate pe lista interzisă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 17, alin. 1, din Legea 104/2008.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că aceste medicamentele sunt incluse din anul 2008 pe lista medicamentelor interzise pentru a fi introduse în ţară, conform reglementarilor Agenţiei Naţionale Antidoping.
Din cercetările efectuate pînă în prezent a rezultat faptul că medicamentele în cauză urmau să fie valorificate în Republica Moldova.
Cu privire la S. Vasilios, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene Bucureşti continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS