19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Clubului Dinamo şi alte patru persoane din cadrul clubului, cercetate în cazul Preda

Preşedintele Clubului Dinamo şi alte patru persoane din cadrul clubului, cercetate în cazul Preda

Preşedintele Clubului Dinamo, Marcel Popescu, şeful Biroului Management Resurse Umane din cadrul clubului, Ioan Botiz şi alţi trei angajaţi ai Centrului de la Braşov sunt cercetaţi prealabil, în urma unui control al Corpului de Control al MAI efectuat în cazul lui Eugen Preda, informează NewsIn.
Potrivit unu comunicat al MAI, Corpul de Control al MAI a efectuat un control la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti şi Centrul Sportiv Braşov.
În urma verificărilor la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de preşedintele Clubului, chestorul de poliţie Marcel Popescu şi faţă de Şeful Biroului Management Resurse Umane, inspector principal Botiz Ioan.
La nivelul Centrului Sportiv Braşov, cercetarea prealabilă va fi dispusă faţă de Şeful Serviciului Secţii Sportive, comisar şef Forţu Alexandru şi alţi doi angajaţi ai Centrului, responsabili cu resursele umane şi pregătirea membrilor secţiei de lupte libere.
Verificările au stabilit că generalul în rezervă Luca Constantin a luat cunoştinţă despre activitatea infracţională a lui Preda Eugen-care era angajat din anul 2003 în cadrul Centrului Sportiv Dinamo Braşov -, acesta eliberându-i, la cerere, în data de 09.10.2008, o adeverinţă în care menţiona că „îi va servi la Procuratura Bucureşti”. Adeverinţa justifica importanţa prezentării lui Preda Eugen la anumite competiţii sportive internaţionale.
"După luarea la cunoştinţă despre activitatea extraprofesională (infracţională) a sportivului, conducerea Centrului Sportiv Dinamo Braşov ar fi putut declanşa cercetarea disciplinară faţă de Preda Eugen, conform prevederilor Statutului poliţistului, ceea ce nu s-a întâmplat", se arată în comunicat.
Întrucât la data 25 februarie 2009, gen (r) Luca Constantin a solicitat încetarea raporturilor de serviciu cu MAI, aceasta fiindu-i aprobată, cercetarea disciplinară în cazul său nu se mai impune.
Referitor la Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, echipa de control a concluzionat că acesta, deşi cunoştea aspectele referitoare la activitatea infracţională a sportivului, semnalate inclusiv de mass-media, le-a tratat cu superficialitate şi nu a exercitat un control direct asupra activităţii desfăşurate la nivelul Centrului Sportiv Braşov. Acest lucru a contribuit la menţinerea unui management deficitar la această structură, în special pe linia gestionării resurselor umane.
În sarcina celorlalte persoane, care vor face obiectul cercetării prealabile, se reţin o serie de deficienţe în legătură cu controlul şi coordonarea activităţii Centrului Sportiv Braşov pe linia resurselor umane, respectiv a cunoaşterii şi evaluării periodice a angajaţilor.
În continuare, Corpul de Control al MAI va efectua un control la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti privind modul în care se desfăşoară activităţile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi cele de supraveghere a grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS