22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Braconjul piscicol sub lupa jandarmilor

Vâlcea: Braconjul piscicol sub lupa jandarmilor

Jandarmii vâlceni au executat ieri în cooperare cu lucrătorii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Bucureşti – Filiala Mehedinţi o acţiune pentru combaterea braconajului piscicol ce se practică pe apele râului Olt, în aval de municipiul Râmnicu Vâlcea.
Pe timpul acestei acţiuni, în timp ce se deplasau către locul executării patrulării, pe un drum comunal din comuna Orleşti, jandarmii au observat o femeie care oferea spre vânzare trecătorilor peşte din specii diferite ce se afla depozitat în mai multe vase, într-o căruţă. Legitimându-o jandarmii au constatat că se numeşte: Aurica A., de 46 ani, cu domiciliul stabil în comuna Orleşti, judeţul Vâlcea.  Fiind întrebată de jandarmi Aurica A. a declarat că nu deţine acte de provenienţă a peştelui şi nici documentele sanitar-veterinare prevăzute de legislaţia în vigoare. Cantitatea de 160 kg de peşte fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării şi predată pe bază de proces verbal reprezentantului A.N.P.A. pentru a se aplica măsurile legale.
În cauză jandarmii au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără documente legale a peştelui, faptă prevăzută de art. 64, lit. j, din O.U.G. 23/05.03.2008, ce au fost înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
Pe timpul aceleaşi acţiuni a mai fost depistată o persoană care pescuia în apropierea Barajului Hidrocentralei Băbeni, folosind pentru aceasta unelte interzise de lege. Şi în această cauză jandarmii au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de pescuit cu unelte interzise ce au fost înaintate instanţei spre soluţionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS