13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTenis: Prezentarea candidaţilor la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis

Tenis: Prezentarea candidaţilor la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis

Ruxandra Dragomir, Florin Segărceanu, Dumitru Hărădău, Aurel Muntean, George Cosac şi Eduard Pană sunt cei şase candidaţi care vor fi pe liste la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, care vor avea loc mâine, la Poiana Braşov.
După cum informează NewsIn, Ruxandra Dragomir a fost primul candidat care şi-a anunţat intenţiile imediat după demisia lui Ilie Năstase. Fosta tenismena a început în 2008 o campanie amplă de promovare a progamului său în cadrul cluburilor de tenis. Acum căpitan al echipei de FED Cup, Ruxandra Dragomir a început tenisul la vârsta de 7 ani. La 25 august 1997, la vârsta de 25 de ani, ea a ocupat locul 15 în lume, cea mai bună clasare din cariera sa. Fosta tenismenă merge la alegerile FRT cu un program care are sloganul "Transparenţă în Federaţia Română de Tenis".
Florin Segărceanu este fostul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României şi fost jucător în aceeaşi competiţie timp de 13 ani. Cel mai bun loc pe care l-a ocupat în clasamentul ATP a fost 73, la simplu, şi 43 la dublu. A hotărât să candideze imediat după meciul de menţinerea în Grupa Mondială cu India, din septembrie 2008. Florin Segărceanu va candida cu un program care are sloganul "Putere pentru cluburi".
Dumitru Hărădău a reprezentat România în Cupa Davis timp de aproximativ 12 ani, ajungând de patru ori în sferturile de finală ale competiţiei şi o dată în semifinale. El este cel care a ocupat postul de preşedinte interimar după ce Ilie Năstase şi-a dat demisia în 2008.
Aurel Muntean a fost sportiv de performanţă, fotbalist legimat la clubul FC Inter Sibiu în anii '80, iar mai apoi la Sportul Sudenţesc. Acum el este un prosper om de afaceri. De numele sibianului se leaga organizarea meciului de Cupa Davis dintre România şi Franţa din 2008, când a pus la dispoziţia Federaţiei Române de Tenis în mod gratuit Hotelul Împăratul Romanilor. De asemenea, hotelul în care sunt organizate alegerile pentru preşedinţia FRT este proprietatea sa. Muntean ocupă locul 25 în topul celor mai bogaţi ardeleni, cu o avere estimată la 25 de milioane de euro, şi a fost propus de 23 de cluburi din ţară.
Fostul tenismen George Cosac este penultimul înscris în lupta pentru preşedinţia FRT. El este propus de un singur club, CS Dinamo-Centrul Braşov, şi nu a lansat nicio campanie de promovare a candidaturii sale. Din declaraţiile făcute de contracandidatul său Florin Segărceanu, Cosac ar viza un post de vicepreşedinte. George Cosac are 41 de ani, iar în tenisul profesionist cea mai bună poziţie ocupată a fost locul 265 la simplu şi 170 la dublu.
Ultimul înscris în curs este Eduard Pană, tot un fost tenismen, el fiind propus la aceste alegeri de TC Al Body Curtea de Argeş. Fost numărul 632 mondial a fost la primul tur de scrutin în echipa care îl susţinea pe Dumitru Hărădău. Eduard Pană a jucat un singur meci de Cupa Davis pentru România, pe care l-a pierdut.
Primul scrutin al alegerilor pentru preşedinţia FRT a avut loc la 11 decembrie, dar a fost amânat din lipsă de cvorum. Numele noi pe lista candidaţilor la preşedinţia FRT, faţa de 11 decembrie, sunt Aurel Muntean, George Cosac şi Eduard  Pană. Federaţia Română de Tenis a rămas fără preşedinte, după ce Ilie Năstase a demisionat din funcţie la jumătatea lunii februarie a anului 2008.
Al doilea tur de scrutin al alegerilor este programat pe februarie la Poiana Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS