14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Urgie pe şosele

http:http://www.youtube.com/watch?v=4pD04xpx9yk

Prima ninsoare serioasă din această iarnă aproape a paralizat traficul rutier în Bănie, dar şi pe drumurile naţionale şi judeţene din Dolj. La Pieleşti un tir a căzut în şanţ, iar celelalte nu au mai putut urca panta. Din această cauză, traficul  a fost blocat ore întregi, iar coada de maşini s-a întins pe kilometri.

Dezastru pe drumul naţional 65 dinspre Craiova către Slatina. Din cauza zăpezii, tirurile nu au mai putut urca panta din zona Pieleşti şi au blocat traficul ore în şir. Unul dintre tiruri a derapat şi a alunecat în şanţ. „E urgie. Noi avem utilajele acolo, dar nu pot face nimic, deoarece nici unul dintre tiruri nu are lanţuri la roţi, şi de aceea nu se pot mişca. Cum încearcă să urce, alunecă“, a declarat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Dolj, Adrian Lumezeanu. Şi şoferii craioveni au înfruntat o aglomeraţie infernală în zona centrală a oraşului, în ciuda intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a eforturilor poliţiştilor rutieri. „Am făcut o jumătate de oră pe drum din sensul giratoriu din 1 Mai până aici“, a declarat un şofer craiovean blocat în trafic în zona Facultăţii de Agronomie. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat printr-un comunicat de presă că 50 de utilaje şi 200 de angajaţi au fost puşi la treabă pentru curăţarea străzilor şi a trotuarelor de zăpadă. „Au fost probleme în centru, pe Calea Bucureşti, unde traficul a fost aglomerat deoarece oamenii au ieşit de la serviciu. În general, s-a circulat în condiţii normale de iarnă“, a declarat Dan Petre, director adjunct al Serviciului de Salubritate.
Aceleaşi condiţii grele de circulaţie pe drumurile din judeţ le-au raportat şi responsabilii din Prefectura Dolj. Pe drumul către Horezu, pe raza localităţii Mischii, mai mulţi proprietari şi-au părăsit maşinile pentru că nu mai puteau înainta. „La ora 16.40, pe drumurile judeţului se circula în condiţii de iarnă. 55 de utilaje de la Drumuri Naţionale şi 17 de la Drumuri Judeţene au fost puse în funcţiune pentru curăţarea carosabilului“, a declarat Gabriel Anghel, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj. Poliţiştii rutieri craioveni au luat măsuri pentru a asigura desfăşurarea circulaţiei în condiţii mai bune. Mai multe echipaje au însoţit maşinile de deszăpezire, în timp ce altele au fost poziţionate la ieşirile din municipiu. „Ţinem legătura şi cu posturile de poliţie din comunele arondate pentru a asigura buna desfăşurare a traficului pe arterele de legătură cu Craiova. Până în ora 12.00 am înregistrat două-trei tamponări, însă acum numărul lor este în continuă creştere din cauza condiţiilor de iarnă“, a declarat subcomisar Emil Zuican, şeful Poliţiei Rutiere Craiova.
Potrivit comunicatului de presă al Primăriei Craiova, ultimele informaţii meteo indică faptul că, ieri, cantitatea de precipitaţii la primele ore ale dimineţii va fi de două ori mai mare decât ieri, iar stratul de zăpadă poate ajunge la zece centimetri. La numărul de telefon 0251/ 422.733 vor fi preluate permanent sesizările venite din partea cetăţenilor cu privire la problemele cauzate în Craiova de căderile de zăpadă.
 

Oltenia, cod galben până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionare de cod galben pentru nouă judeţe din sudul şi sud-estul ţării, pentru intervalul joi ora 15.00 – sâmbătă ora 2.00. În aceste judeţe vor cădea ploi, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va bate cu viteze, care în rafale vor depăşi 70-80 km/h. Printre judeţele afectate sunt Mehedinţi, Dolj, Olt şi Gorj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

64 COMENTARII