27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste ale funcţionarilor publici

Proteste ale funcţionarilor publici

Membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici protestează în această dimineaţă în faţa Guvernului, fiind nemulţumiţi de faptul că nu se mai plătesc orele suplimentare şi că se vor reducere sau elimina mai multe sporuri care nu se regăsesc în Codul Muncii. Funcţionarii publici mai ameninţă cu o grevă de avertisment pe 20 februarie şi cu greva generală pe 27 februarie.

Şi medicii de familie se pregătesc de protest, tot de astăzi. Ei sunt nemulţumiţi că bugetul alocat asistenţei medicale primare este cu 40 la sută mai mic decât în 2008.

Nici profesorii nu privesc bugetul cu ochi buni. Dacă nu vor primi 6 la sută din PIB pentru educaţie, dar şi majorarea de 33 la sută a lefurilor dascălilor, sindicatele se vor consulta pentru a stabili un calendar al protestelor.

Nemulţumiri sunt şi în tabăra cercetătorilor. Aceştia se vor întâlni astăzi cu ministrul Finanţelor pentru a discuta despre banii alocaţi domeniului. Proiectul bugetului de stat pe 2009 va intra mâine în dezbaterea plenurilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce a fost avizat favorabil de comisiile reunite de buget-finanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII