13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic rutier mai lejer în Craiova

Trafic rutier mai lejer în Craiova

Poliţia Rutieră din Craiova susţine că s-a observat o reducere a traficului rutier în ultima lună. Părerea celor de la Rutieră este susţinută de şoferi. Deşi centrul oraşului este aglomerat la orele de vârf, poliţiştii rutieri sunt de părere că aglomeraţia pe celelalte străzi s-a redus, iar ambuteiajele sunt mai rare.
„S-a observat în ultima lună că traficul rutier în Craiova este mai fluent. Nu pot aprecia care este motivul. Îmbucurător pentru noi este că odată cu acest fapt a scăzut numărul tamponărilor în trafic“, a declarat subcomisar Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova. Unii craioveni consideră că „de vină“ este criza economică. „Se circulă mai bine! Eu cred că e din cauza crizei financiare. Mulţi îşi lasă maşinile în parcare, taxiurile nu mai circulă, stau în staţii. Eu duc copilul la o grădiniţă lângă Bila şi sunt taxiuri în staţie până pe Brestei. Acum poţi să mergi pe multe străzi cu 70-80 km/h“, a fost de părere Ştefan Grănescu, din Craiova. „Traficul mi se pare mai relaxat în ultima vreme. Mi-am dat seama după cât timp îmi ia să ajung la serviciu. Nu e mare progres, nu economisesc foarte mult timp, dar e mai bine. Eu traversez oraşul pe Calea Bucureşti dimineaţa, în drum spre serviciu. Se circulă ceva mai bine, parcă nu mai rămâi blocat în intersecţii ca altădată. Se mai aglomerează la Rotonda sau în zona McDonald’s uneori, dar nu la fel de rău ca înainte“, a fost de părere alt şofer craiovean.
Traficul mai lejer nu este un beneficiu pentru toţi proprietarii de autoturisme. Tot mai mulţi s-au trezit cu maşinile ridicate pentru parcare neregulamentară, potrivit Poliţiei Rutiere. „În ultima perioadă, s-a observat şi o creştere a numărului de automobile ridicate“, a adăugat Zuican. Pe străzile Craiovei acţionează zilnic patru maşini de la Rutieră, echipate cu aparate radar, şi între cinci şi şapte echipaje mobile în diverse zone ale oraşului. Printre aceştia se regăseşte şi echipajul responsabil cu ridicarea maşinilor parcate în locuri în care este perturbată circulaţia autovehiculelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII