20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMultilateralul Morega candidează pe toate fronturile

Multilateralul Morega candidează pe toate fronturile

Şeful liberalilor gorjeni, Dan Ilie Morega, a anunţat că va candida pentru un nou mandat în fruntea PNL Gorj şi a menţionat că rezultatele „îl recomandă“ pentru postul de secretar executiv al organizaţiei centrale sau pentru un loc în cadrul Biroului Politic.
Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat că a decis să candideze pentru un nou mandat de şef al liberalilor gorjeni. El îşi laudă singur activitatea din fruntea organizaţiei judeţene şi îl critică pe preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl vrea schimbat din fruntea partidului la Congresul extraordinar din 20-21 martie. Aspiraţiile liberalului gorjean depăşesc frontierele judeţului, deputatul menţionând că îşi doreşte chiar postul de secretar executiv al organizaţiei centrale: „Eu tot în opoziţie am fost şi cât am fost la guvernare. Călin Popescu Tăriceanu nu a avut nici măcar o întâlnire cu şefii organizaţiilor judeţene în cei patru ani. Voi candida la un nou mandat pentru că flerul nu m-a înşelat niciodată… Rezultatele la nivelul judeţului Gorj, chiar dacă nu sunt ca la nivel naţional, s-au dublat. De la 81 de consilieri locali am ajuns la 179. Mă bucur de susţinerea multor preşedinţi de organizaţii din ţară şi mă gândesc la postul de secretar executiv sau la un loc în Biroul Politic la organizaţia centrală“, a afirmat preşedintele PNL Gorj, devenit liberal în anul 2004.

Va rade conducerile unor organizaţii locale

Liberalul-şef este sigur că în următorii ani îl vor părăsi doi-trei primari, care vor pleca din PNL la unul dintre cele două partide aflate la guvernare. Morega este supărat şi pe liderii a peste 16 organizaţii locale care nu au avut rezultate la ultimele alegeri: „Sunt convins că vreo doi-trei primari vor pleca la alte partide să primească fonduri de la guvern. Asta este situaţia. Nu voi fi surprins dacă se va întâmpla. Este posibil să aibă loc şi astfel de lucruri. Vrem ca măcar 13 să îşi recâştige mandatele şi să mai luăm între opt şi zece primari. Pentru a avea rezultate mai bune, vom trece la înlocuirea unor preşedinţi de organizaţii locale, care s-au dovedit incapabili să gestioneze lucrurile în zonele în care şi-au desfăşurat activitatea politică. Este cazul organizaţiilor de la Dăneşti, Glogova, Ioneşti, Urdari, Baia de Fier, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Tismana, Târgu Jiu, Schela, Stăneşti, Ţicleni, Ţânţăreni, Hurezani, Căpreni şi altele“, a declarat Morega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS