15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeciul dintre pesediştii şi pedeliştii gorjeni continuă

Meciul dintre pesediştii şi pedeliştii gorjeni continuă

Pesediştii şi social-democraţii gorjeni se pregătesc să intre în cea de-a patra săptămână de când nu mai vor să îşi vorbească, negocierile între cele două partide fiind blocate de cearta pe şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.
Ultimele negocieri purtate la Bucureşti între pesedişti şi democrat-liberali pentru împărţirea în Gorj a posturilor din minerit şi energie nu au dus la nici un rezultat. În timp ce preşedintele consiliului judeţean, pesedistul Ion Călinoiu, crede că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va fi condusă de un coleg de-al său de partid, respectiv Corneliu Boldor, consilier judeţean şi fost purtător de cuvânt al SNLO, liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, consideră că de minerit se vor ocupa tot democrat-liberalii. „La întâlnirea de joi au participat domnii Mircea Geoană, Victor Ponta, alături de primul-ministru Emil Boc şi ministrul Adriean Videanu. S-a stabilit să se ia în discuţie situaţia din Gorj, privind divergenţa între cele două organizaţii locale. S-a stabilit, la începutul discuţiei, această temă, iar după ce s-a vorbit despre buget, domnul Videanu s-a retras şi a zis că revine. Nu a revenit. În discuţia celor prezenţi, cu excepţia domnului Videanu, s-a stabilit clar că SNLO este al PSD, iar pentru complexurile energetice vor fi reluate discuţiile. Luni se va pune în practică tot ceea ce s-a stabilit şi s-a consemnat în procesul-verbal, adică numirea noii conduceri la SNLO. Noi îl avem nominalizat pe domnul Boldor“, a afirmat Ion Călinoiu, care recent i-a cerut lui Ionel Manţog să demisioneze din fruntea Complexului Energetic de la Turceni, unde este director.

Greu de împăcat

Liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, susţine că Ion Călinoiu a visat frumos când a vorbit despre schimbarea actualei conduceri a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, în frunte cu directorul general Daniel Burlan, susţinut de PD-L: „Îi doresc succes domnului Ion Călinoiu în instalarea noii conduceri la SNLO. Eu nu ştiu dacă e semnat vreun protocol. Insistenţa cu care unii vor să-şi pună oamenii în funcţie este de-a dreptul penibilă. Echipa de la SNLO, în afară de Burlan, are în componenţă oameni care nu au nici o legătură cu PD-L, aşa că politizarea instituţiei va fi o chestie care va duce la rezultatul din 2007-2008. Tot PSD şi PNL l-au susţinut şi pe Davidoiu, care a adus compania asta pe belea. Eu sper să nu reuşească. Cred că primele semne de revigorare, chiar în condiţii de criză, se văd. Eu cred că nu vor reuşi. Nu ştiu să se fi semnat un protocol. Probabil că i-a băgat domnul Călinoiu în şedinţă pe liderii de la centru şi i-a forţat să semneze un proces-verbal. A tras un somn la prânz şi a visat frumos“, a spus Ionel Manţog la adresa colegului său de guvernare, pesedistul Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII